Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 ganduri distructive care te impiedica sa fii fericit

Tags: ganduri distructive, fericire, gandire pozitiva, ganduri negative, zona de confort, atitudine pozitiva

"Lumea pe care am creat-o este un produs al gandirii noastre; nu o vom putea schimba fara a ne modifica modul de gandire", a spus Albert Einstein. Intr-adevar, gandurile noastre sunt extrem de puternice. Acestea ne influenteaza intregul comportament.
Ne este foarte greu sa ne schimbam modul de gandire. Am gandit intr-un anumit fel de cand ne stim. Insa gandurile negative si frica de schimbare sunt cauza multor suferinte ce ar putea fi usor evitate. Acestea ne tin pe loc si nu ne permit sa ne bucuram cu adevarat de viata.
 
Fiecare avem ganduri negative si distructive cu care ne luptam. Deseori suntem mai exigenti cu noi insine decat cu oricine altcineva. Nu ne iertam nici cea mai mica greseala. Am citit odata ca, daca cineva ar vorbi cu noi asa cum vorbim cu noi insine in gand, probabil ca nu am dori sa mai avem niciodata de-a face cu persoana respectiva.
 
Exista multe moduri de gandire distructive, insa astazi ne vom concentra asupra catorva.
 
1. Sa vezi lucrurile in alb si negru
Noi avem dreptate si celalalt greseste. Un lucru este fie bun, fie rau. Nu exista exceptii, totul este fie alb, fie negru. Nu exista o zona gri. Acest mod de gandire nu iti permite sa vezi imaginea de ansamblu. Devii inflexibil, critic cu tine si cu altii, nedrept fata de altii. Iti creezi anumite bariere mentale si devii nefericit si suferi in mod inutil.
 
Ce ar trebui sa faci:
 
- incearca sa vezi si celalalt punct de vedere. Este simplu sa ramai fixat pe o anumita idee. Mai dificil este sa intelegi si punctul de vedere al celuilalt.
 
- gaseste exceptii. In loc sa te hranesti cu aceleasi idei distructive, opreste-te putin si incearca sa gasesti exceptii de la astfel de ganduri.
 
2. Sa cauti probleme acolo unde nu sunt
Gandirea negativa te influenteaza in mod negativ. Vei cauta probleme si atunci cand nu exista deoarece mintea ta este obisnuita sa gandeasca astfel.

Ce poti face? In loc sa te gandesti la posibile probleme, imaginare sau nu, adopta o atitudine de indiferenta. De multe ori vei observa ca nici macar nu existau problemele respective.
 
3. Sa devii dependent de zona de confort
Daca iti doresti sa fii mereu in siguranta si nu poti concepe sa iesi din zona de confort, nu vei putea face niciodata o schimbare in bine. Necunoscutul ne sperie, insa nu ar trebui evitat.

Ce poti face? De cele mai multe, propriile frici ne domina si ne impiedica sa evoluam. Concentreaza-te asupra lucrurilor pozitive din trecut, in loc sa te gandesti la lucrurile negative care ti-au creat aceste frici. Si invata sa accepti noile provocari.
 
4. Sa gandesti ca o sentimentele negative sau suferinta sunt permanente
Daca obisnuiesti sa gandesti ca lucrurile sunt asa cum sunt si nu se vor schimba niciodata, in special atunci cand esti deprimat, atunci cu siguranta ca nu se vor schimba. Datorita experientelor neplacute din trecut, identificam emotiile negative ca fiind permanente. Acest lucru te poate impiedica sa evoluezi.
 
Ce poti face? Sa te autodisciplinezi. In loc sa amani lucrurile la nesfarsit, ia atitudine. Si nu uita: esti obisnuit sa gandesti intr-un anume fel, iar acest lucru nu s-a intamplat peste noapte. Ti-ai dezvoltat acest mod de gandire inca din copilarie. Prin urmare, vei avea mult de munca pana vei putea indeparta aceste ganduri adanc inradacinate.
 
5. Sa crezi ca stii deja cum functioneaza lucrurile
 Daca tu consideri ca ai toate raspunsurile, nu mai esti dispus sa inveti nimic nou. Orice ai crede ca stii, nu este altceva decat ce iti spune experienta trecuta. Vei auzi si vei vedea doar ce mintea ta vrea sa vada si sa auda.

Ce poti face? Sa privesti lucrurile din afara. In loc sa crezi ca le stii pe toate, pune la indoiala acea voce aroganta din interior si incearca sa vezi lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva decat cea cu care te-ai obisnuit.
 
Via The Positivity Blog
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016