Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 moduri de a-ti imbunatati nivelul intelectual

Tags: nivelul intelectual, modalitati de concentrare, cresterea productivitatii

Creierul tau are nevoie de exercitii, iar daca i le asiguri iti vei putea mari capacitatea de a te concentra si vei deprinde noi abilitati. Din pacate, atunci cand creierul nu este utilizat la capacitatea maxima iti vei putea pierde aptitudinile de a gandi si de a invata. Mai mult decat atat, s-a dovedit stiintific ca drogurile si alcoolul duc la scaderea numarului de neuroni, iar persoanele care au aceste obiceiuri isi pierd capacitatile foarte devreme.
Iata cinci modalitati simple de a-ti creste productivitatea:
 
1. Redu timpul petrecut in fata televizorului
 
Acest lucru este unul greu de realizat, deoarece cui nu ii place sa stea pe canapea si sa se uite la televizor? Insa, se pare ca atunci cand urmarim emisiunile preferate nu ne folosim capacitatile mentale si nici nu ne reincarcam "bateriile" dupa o zi stresanta. Pur si simplu , o ora petrecuta in fata televizorului nu ne ajuta in niciun fel, ba mai mult, uneori ne poate obosi mai rau din cazua radiatiilor emise de aparatele respective. In cazul in care iti inviti sau esti invitat de catre un prieten sa urmariti un film, inchideti televizorul si purtati o conversatie. Acest lucru va va stimula capacitatile mentale mult mai mult decat televizorul si de asemenea va va ajuta pe amandoi sa va relaxati.

2. Fa exercitii
 
Se pare ca exercitiile fizice si o conditie fizica de invidiat ajuta creierul sa functioneze la capacitate maxima. Exista momente in care  pentru o functionare mentala cat mai buna este recomandat sa faci cateva flotari si genoflexiuni decat sa citesti o carte. Incearca sa iti faci un program zilnic de exercitii fizice si straduieste-te sa il respecti.
 
3. Citeste carti
 
Multi oameni citesc carti faimoase de care au auzit de la rude sau prietenii, insa acele carti este foarte posibil sa nu ii stimuleze din punct de vedere mental. Citirea unui roman clasic iti poate schimba viziunea asupra lumii si te poate face sa gandesti mult mai precis decat o faci in momentul de fata. Nu trebuie sa iti fie teama sa cauti un cuvant pe care nu il cunosti si nu lasa paragrafele lungi sa te sperie. Acorda-ti timp si reciteste daca este necesar.
 
4. Culca-te si trezeste-te devreme
 
Nimic nu te ajuta sa te concentrezi mai bine decat un somn bun. Pentru  a putea fi odihnit creaza-ti un program riguros de somn pe care sa il poti respecta. Incearca sa te culci devreme  si nu dormi mai mult de opt ore, deoarece risti sa te trezesti mult mai obosit decat te-ai culcat. Deseori, cele mai productie ore sunt primele ore ale diminetii. Daca te trezesti devreme in fiecare dimineata vei deveni mai productiv. Pentru a te pastra odihnit, atunci cand ai ocazia incearca sa dormi dupa amiaza pentru 10-20 de minute, deoarece acest pui de somn te va revigora mai mult decat crezi.
 
5. Acorda-ti timp sa reflectezi
 
In zilele noastre actiunea de a te concentra a devenit una foarte grea, deoarece mereu suntem deranjati de cate ceva sau de catre cineva. Petrecand timp singur, gandindu-te la problemele pe care le ai si la noi modalitati de a gasi calea catre succes iti vei putea mari coeficientul intelectual. Este recomandat sa incerci sa petreci putin timp in natura, te va ajuta sa te relaxezi si sa maresti puterea de concentrare.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016