Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 reguli simple pentru a incheia afacerea

Tags: incheia o afacere, bate palma, afacere, vanzare, regula

Uitati de procesul de vanzare, caci va invatam acum ce sa faceti pentru a bate palma cat mai repede cu partenerul de afaceri. Si asta, pentru ca, evident, nu veti face niciun ban atata timp cat nu semnati un acord, ceva. Atentie insa: cumparatorii zilelor noastre sunt prea sofisticati pentru a cadea in capcana unor trucuri de carnaval.
REGULA #1: Abordati inchiderea afacerii ca pe un proces in sine. In functie de produsul sau serviciul oferit, vanzarea se poate intrupa dupa o singura intalnire sau dupa o serie de intalniri si negocieri. In multe cazuri, "inchidere, semnare a intelegerii" inseamna mutarea procesului de vanzare inspre o noua etapa, asa ca fiti rabdatori.

REGULA #2: Stabiliti un obiectiv clar si adecvat pentru afacerea pe care o doriti incheiata.
De fiecare data cand va intalniti cu un client, stabiliti un obiectiv specific, dar suficient de agresiv. Nu ceva lacrimogen de genul "sa construim o relatie", ci ceva masurabil, cum ar fi "elaborarea unui traseu al procesului de decizie" sau "inaintarea unei comenzi".

REGULA #3: Faceti in asa fel, incat sa bateti palma ca o urmare fireasca a conversatiei. Incetati sa ganditi ca in filme unde partenerii bat palma in momente dramatice. Puneti, in schimb, intrebari care sa clarifice situatia si oferiti confirmari privind faptul ca vindeti exact ceea ce-i trebuie clientului. Exemple: "Cum vi se pare?", "Ce parere aveti despre...?", "Ce perioada de timp va convine pentru livrare?".

REGULA #4: Vanati momentul potrivit. Daca ati avut un dialog productiv, ati verificat si v-ati convins ca cel din fata dumneavoastra este pregatit, ATUNCI treceti la fapte. Nu lasati teama de a pierde sa va impiedice sa incheiati o afacere.

REGULA #5. Sarbatoriti-va indrazneala. Fie ca ati batut palma, fie ca ati fost respins, amintiti-va ca singurul esec este esecul de a incerca. Umpleti-va zilele cu victorii, mici sau mari, si va veti intari increderea in sine. Veti vedea ca veti fi mai eficient... data viitoare.
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016