Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete pentru cei care isi cauta un loc de munca

Tags: fotografii de profil, platforme social media, etape de selectie

Desi ai primit o gramada de sfaturi despre cum sa iti scrii CV-ul, cum sa te porti in timpul unui interviu sau chiar cum sa te imbraci, asta nu inseamna ca vei primi cu siguranta un loc de munca.
Voi prezenta cateva secrete pentru cei care isi doresc sa se angajeze, care pot incepe chiar acum sa faca unele lucruri care sa ii ajute sa isi gaseasca mult mai usor un job in anul urmator:

1. Cauta un profesionist care sa iti citeasca CV-ul

Erorile sunt comune in majoritatea CV-urilor si reprezinta prima etapa de selectie pentru angajatori. Daca vei gasi un profesionist care sa iti citeasca si sa iti corecteze CV-ul inainte sa il trimiti companiei la care vrei sa lucrezi, iti vei mari sansele de angajare cu 40%.

2. Cauta-te singur pe Google frecvent

Desi nimeni nu recunoaste, orice manager cauta pe Google persoanele pe care vrea sa le angajeze. De aceea, este necesar sa te cauti tu singur inaintea lor si sa incerci sa elimini ceea ce nu te favorizeaza, cum ar fi fotografiile compromitatoare.

3. Trebuie sa ai cunostinte medii pentru cel putin patru dintre platformele Social Media

Cele mai importante platforme online pe care este aproape obligatoriu sa ai cont sunt Twitter, Facebook, Pinterest si LinkedIn. Trebuie sa iti creezi profiluri care sa te reprezinte din punct de vedere profesional. In plus, cu ajutorul lor vei putea fi la curent cu toate anunturile de angajare si vei putea aplica mult mai usor.

4. Cauta o fotografie de profil adecvata

Pentru a-ti mari singur sansele de angajare trebuie sa investesti in felul in care arati atat offline, cat si online. Asta inseamna ca trebuie sa ai un aspect profesional, sa te machezi decent si sa nu fi imbracat sumar.

5. Cumpara-ti un smartphone

Achizitionarea unui smartphone este ideala atunci cand iti cauti un loc de munca, deoarece te poti conecta la internet si poti accesa platformele de recrutare online in orice moment si din orice loc. De asemenea, este ideal sa ai o copie a CV-ului si in telefonul tau, pe care sa o poti trimite unui angajator imediat ce afli de un post disponibil, fara sa fie nevoie sa astepti pana ajungi acasa pentru a-l trimite de pe laptop.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016