Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 motive pentru care nu ai fost chemat la interviu

Tags: interviu de angajare, cv, aplicatii online, screening, job dorit, recrutare

Multi oameni se intreaba de ce nu primesc niciun raspuns dupa ce aplica la diverse joburi online. Poate deveni de-a dreptul deprimant, mai ales cand ai nevoie disperata de un job. De ce se intampla acest lucru? Este vina ta, este vina angajatorului sau este pur si simplu un lucru normal in procesul de recrutare?
Intr-adevar, concurenta pentru fiecare post in parte a crescut semnificativ in ultimii ani datorita condiitilor economice nefavorabile. Exista si o alta problema: aproximativ jumatate din candidatii care aplica pentru un job pur si simplu nu sunt calificati pentru postul respectiv. La toate acestea se adauga si software-urile de screening care selecteaza CV-urile in functie de anumite cuvinte cheie, iar multe CV-uri raman astfel necitite.
 
Iata care sunt principalele motive pentru care nu ai primit raspuns:
 
1.  Nu esti calificat pentru acel job. Daca descrierea jobului include anumite aptitudini sau specializari, experienta relevanta in domeniul respectiv, iar tu nu le ai, este foarte putin probabil sa fi chemat la interviu. Evita dezamagirea si nu mai aplica la astfel de joburi. Majoritatea anunturilor de recrutare contin cerinte extrem de specifice. Companiile isi doresc sa gaseasca doar candidati calificati si vor exclude orice CV care nu corespunde cerintelor.
 
2. Nu ai inclus cuvinte cheie relevante in CV
Descrierile din anunturile de recrutare sunt impanzite de cuvinte cheie specifice jobului respectiv. Este extrem de important sa iti optimizezi CV-ul pentru fiecare job in parte, cautand sa utilizezi cat mai multe cuvinte cheie care se regasesc in descrierea jobului.
 
3. CV-ul tau nu este formatat corespunzator
Chiar daca iti doresti sa fii original si creativ, fereste-te sa folosesti fonturi ciudate sau sa formatezi CV-ul in mod inedit. Programele automate de screening nu iti vor lua in considerare CV-ul daca acesta nu se potriveste standardului. Fii consecvent si foloseste un font cat mai obisnuit, nu unul sofisticat.
 
4. CV-ul tau este complet diferit de profilul tau online
Asigura-te ca CV-ul tau este in concordanta cu informatiile de pe LinkedIn sau Facebook. Toate joburile, companiile la care ai lucrat si toate celelalte detalii personale ar trebui sa fie identice, altfel angajatorul va considera ca nu esti tocmai sincer.
 
5. Compania a primit mii de CV-uri pentru jobul respectiv, iar CV-ul tau a fost printre ultimele
Nu te poti astepta sa aplici in ultimul moment pentru un job si sa fii sunat a doua zi. Conteaza foarte mult sa aplici din timp, nu sa astepti pana la expirarea perioadei. De multe ori, companiile vor posta o anumita data limita pentru depunerea CV-urilor, insa se vor opri cu mult inainte deoarece au atins un anumit numar de CV-uri primite sau au gasit candidatul potrivit.
 
6. Este dificil sa obtii un job fara recomandari
Cea mai usoara cale de a obtine un job ramane cea a recomandarilor interne. Nu este drept, insa asa sta situatia. Candidatii care sunt recomandati de persoane din interiorul companiei au sanse mult mai mari sa obtina jobul decat cei care isi depun pur si simplu CV-urile online.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

petru cel mare 02-Aug-2012 18:15:58
7. postul e deja ocupat dar doamna de la resurse umane trebuie sa respecte si ea o procedura...

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016