Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla care sunt avantajele unei afaceri proprii

Tags: afacere proprie, siguranta financiara, loc de munca, avantaje si dezavantaje

"Urmeaza o facultate, remarca-te intr-un anumit domeniu, apoi ia-ti o slujba pentru a fi asigurat", toate acestea iti suna cunoscut? Acestea sunt sfaturile pe care majoritatea dintre noi le-a primit la un moment dat.
Dar acum ca esti pe cont propriu de ceva vreme, simti ca ceva nu este in regula cu acest sfat. Asadar este posibil sa simti ca:
- nu este bine platit
- nu esti tentat
- esti depasit si stresat din cauza job-ului
- vrei sa faci ceva care te intereseaza cu adevarat.

Poate ca deja ai schimbat cateva locuri de munca in speranta ca vei gasi ceva mai bun sau poate ca ai citit carti despre cariera pentru a urma o anumita directie. Este in regula. Vezi?nu esti tu problema. Problema o reprezinta faptul ca esti fortat sa crezi ca un loc de munca iti poate oferi stilul de viata pe care ti-l doresti.

Sunt multe lucruri mai putin bune atunci cand ai un loc de munca. Meseria ta are multe defecte fundamentale care te macina usor usor:

1. Siguranta financiara
In ultimele decenii am putut observa ca este mai important sa lucrezi inteligent decat sa lucrezi 24/24. Atunci cand ai un job intregul tau stil de viata este dependent de acel venit. Daca iti pierzi slujba cu ce iti vei putea plati mancarea, chiria si dependenta pe care o ai pentru cumparaturile online?

2. Liber sa fii tu
Te trezesti in fiecare dimineata entuziasmat de faptul ca trebuie sa te duci la job? Iti vine sa dansezi atunci cand te gandesti ca urmeaza sa te duci la lucru? Nu prea cred. Te-ai gandit doar cat de bogat ai fi daca ai lucra intr-un domeniu de care ai fi pasionat si care ti-ar putea da energia de care ai nevoie?

Care este alternativa?
Alternativa este acel lucru pe care o persoana din sapte deja l-a facut deja si anume: sa lucreze pentru sine.
Cum te simti acum? Probabil te simti putin:
- descurajat. deoarece va trebui sa lucrezi mult si nimeni nu iti garanteaza succesul
- neincrezator
- fara speranta, deoarece e posibil sa esuezi

Nu ezita, acest job consta in toate aspectele de mai sus. Din moment ce lucrezi pentru tine este normal sa iti vrei doar binele, deci vei face tot ce iti sta in putere pentru a-ti asigura succesul.

Iata dezavantajele unui job obisnuit:
1. Ti se spune cand sa ajungi, cand sa iei pauza si cand sa pleci
2. Ti se spune cum, cand si in ce conditii sa lucrezi
3. Nu este nicodata bine sa iti contrazici seful
4. Nu ai nici un fel de control asupra modului in care esti platit, cat timp liber ai sau cate beneficii primesti.

Iata avantajele pe care le ai atunci cand lucrezi pentru tine:
1. Nimeni nu iti spune cand sa vii la serviciu, cat sa stai sau cum sa iti faci treaba
2. Creezi tu insuti legaturile cu clientii si in cazul in care nu doresti sa preiei un proiect cu un anumit client, pur si simplu nu o faci
3. Ai cotrolul asupa salariului, timpului liber si de asemenea, dispui de asigurare de sanatate si pensie asa cum ar trebui toate job-urile sa asigure.

Nu iti da demisia inca. Inainte de a renunta definitiv la job-ul actual, incepe sa lucrezi part-time la afacerea proprie, apoi cand simti ca esti pregatit si in momentul in care ai fondurile necesare inmaneaza-i demisia sefului tau.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016