Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti descoperi obiectivele

Tags: scopul vietii, descopera obiectivele, asculta muzica, asculta-ti ego-ul

Se presupune ca toate persoanele stiu ce vor sa faca in viata. Acest lucru te include si pe tine! Insa, este posibil sa nu stii foarte bine ceea ce vrei sa faci din cauza egoului tau. Egoul suprima capacitatea de a-ti indeplini scopul, din cauza sentimentelor de indoiala si lipsa de convingere.
Astfel, in adancul sufletului tau, stii pentru ce ai fost nascut, insa nu iti poti da seama din cauza factorilor perturbatori. Mai mult decat atat, acest articol te va ajuta sa iti formezi o idee despre viitorul tau:
 
Asculta muzica
 
Alege o melodie si danseaza! Elimina endorfinele, fa orice lucru iti trece prin minte, pur si simplu simte-te bine! Fa acest lucru timp de un minut.
 
Noteaza-ti mereu primul lucru care iti trece prin minte
 
Nu iti mai face griji in ceea ce priveste egoul. Invata sa nu iti mai asculti vocea interioara uneori. "Niciodata nu vei putea face asta. Acest lucru este stupid. Nu vei reusi niciodata!" Iti suna cunoscut? Cu totii avem acea voce in cap care mai mult ne descurajeaza decat sa ne dea incredere, insa trebuie sa invatam ca in unele situatii este mult mai bine sa o ignoram. 
 
Concentreaza-te pe prezent. 
 
Iata trei pasi cu ajutorul carora poti afla care iti este scopul:
 
Pasul 1: Raspune la aceste intrebari:
 
- Cand esti fericit? Gandeste-te la momentele petrecute de curand sau la cele din trecut in care ai fost fericit. Ce faceai in acele momente? Ce se intampla?
- Pe cine invidiezi? Pe cine esti gelos in secret? Pe cine admiri? Scrie cate nume doresti, apoi scrie calitatile pe care cei pe care ii invidiezi le au.
- Ce te entuziasmeaza? Ce iti place sa faci? Ce te umple te pasiune? Ce iti provoaca fluturi in stomac si iti face inima sa bata cu putere? (poate fi orice: natura, arta, dragoste, muzica, poezie, dansul, cantatul, cataratul pe munte, etc.).
- La ce te pricepi cel mai bine? Ce vor de obicei oamenii de la tine? Pentru ce iti cer oamenii sfaturi?
- Ce poti face toata ziua fara sa obosesti?
- Cum te simti dupa o zi intreaga in care ai facut un lucru care iti place?
 
Pasul 2: Analizeaza
 
- Uita-te la raspunsurile pe care le-ai dat. Este vreun lucru care iti place sa il faci si iti ofera sansa de a castiga bani de pe urma lui? Exista cineva care face deja ceea ce iti doresti tu? Daca da, incearca sa inveti cat mai multe despre aceasta persoana si actiunea pe care o face.
- De ce anume te temi? Poti forma o propozitie bazata pe toate raspunsurile tale? De exemplu: "Scopul meu este sa aduc fericire altora cu ajutorul creativitatii mele."
 
 
Pasul 3: Treci la treaba!
 
Acum cand totul prinde contur nu mai ai nevoie decat de multa incredere de sine pentru a infrunta realitatea. Pe foaia pe care ai scris mai devreme se afla raspunsul la intrebarea ta. Creaza-ti o strategie, imbunatates-te lucrurile la care nu te pricepi extraordinar de bine si incearca-ti norocul. Daca nu ai succes din prima incercare, nu renunta!

 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016