Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajeaza oameni buni, nu cumsecade

Tags: management, angajari, cel mai bun angajat, job

De obicei, un angajator scaneza CV-ul candidatilor cautand nivelul de educatie, abilitatile si experienta. Selecteaza 10 candidati pe care sa-i contacteze telefonic, invita trei la interviu si il angajeaza pe cel pe care-l plac cel mai mult.
Acesta este un mod neindicat de a face angajari, caci il vei lua pe cel mai cumsecade. 
 
Nu ai nevoie de oameni cumsecade, placuti.
 
Ai nevoie de oameni buni.
 
Bun si cumsecade nu sunt acelasi lucru. Opusul lui bun este rau. Opusul lui cumsecade este neplacut.
 
Oamenilor cumsecade le pasa daca iti place de ei. Oamenilor buni le pasa de tine. Oamenii cumsecade trag de adevar. Oamenii buni, nu. Daca-i spui unei persoane cumsecade sa faca ceva rau, te va asculta, caci nu vrea sa te supere. O persoana buna va refuza.
 
Cum separi deci apele? Oamenii cumsecade te vor lasa sa-i angajezi desi stiu ca nu sunt printre cei mai buni candidadyi. O persoana buna nu te la vasa sa faci asta, decat daca este cea mai buna alegere pentru tine.
 
Oamenii reflecta ce proiectezi si ce astepti. Daca spui ca vrei angajati luptatori, acestia vor candida. Daca spui ca vei angaja numai milosi, vei atrage acest tip de persoane. Daca publicii ambele anunturi in acelasi timp, aceiasi oameni vor candida. Influentezi tipul de oameni care vor deveni inca dinainte sa-i cunosti.
 
Exista si un set de reguli pe care-l poti aplica:
 
- nu angaja pe nimeni pana cand nu intelegi ce fel de om e. Il cunosti destul de bine sa-i poti spune de ce jobul pe care-l oferi nu este cel mai indicat pentru el si te cunoaste destul de bine sa-ti spuna de ce nu se potriveste jobului;
 
- ofera onestitate si cere si tu in schimb acelasi lucru;
 
- nu interveni intre candidat si visurile lui. Trebuie doar sa va dati seama daca jobul tau il aduce pe candidat mai aproape de ceea ce-si doreste.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016