Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicatiile mobile, tinta atacurilor de securitate

Tags: aplicatii mobile, tablete, smartphone, hackeri, malware

Aplicatiile pe care le descarcam pe telefoanele mobile si pe tablete pot fi mai periculoase decat am crede. Acestea sunt tot mai des utilizate de hackeri pentru infectarea dispozitivelor mobile cu virusi si alte programe malware, relateaza The Wall Street Journal.
Pe masura ce aplicatiile destinate descarcarii pe smartphone-uri si tablete devin din ce in ce mai populare, creste si numarul de atacuri de tip malware, majoritatea aplicatiilor si jocurilor fiind infectate cu diversi virusi.
 
Odata ce utilizatorul descarca aceste aplicatii si accepta termenii si conditiile acestora, virusii intra in actiune, trimitand mesaje text catre site-uri premium fara stiinta utilizatorului, urmarind activitatea acestuia, sau chiar furand diverse parole si informatii personale.
 
Dispozitivele care ruleaza sistemul de operare Android sunt cel mai des vizate de hackeri, deoarece sunt cele mai numeroase. Google a declarat insa ca magazinul sau de aplicatii, Android Market, este mai sigur ca niciodata si scaneaza toate aplicatiile inainte sa le faca disponibile spre descarcare.
 
Potrivit expertilor in materie de securitate, aplicatiile mobile sunt tot mai des tinta atacurilor malware deoarece chiar si programele legitime solicita utilizatorului permisiunea de a accesa datele sale personale, cum ar fi conturile de email si retelele de socializare, fotografiile, numerele de telefon sau mesajele text.
 
Iar pe masura ce companiile le permit angajatilor sa isi foloseasca smartphone-urile si tabletele personale la locul de munca, exista multe temeri cu privire la riscurile la care se expun in materie de securitate.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016