Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asaza-te. Respira. Fii un lider mai bun

Tags: lider, meditatie, yoga, managementul stresului, google, wellness

Ultimele cercetari arata care sunt avantajele managementului: o mai buna putere de concentrare, control, administrarea optima a emotiilor, managementul stresului. Auziti cumva AUM (sunetul infinitului)?
Directorii marilor companii practica yoga, meditatia si alte forme de relaxare/ concentrare pentru a face fata avalansei de probleme cu care se confrunta zilnic. Evita astfel sa se duca la birou intr-o stare de continua epuizare si neputinta. 
 
Exemple: mogulul hip-hop Russell, Ray Dalio, fondatorul de 61 de ani al celui mai mare hedge fund din lume, Bridgewater Associates, Steve Jobs era un entuziast yoghin practicant. Directorii de la Facebook, Ebay si General Mills mediteaza. Google a creat spatii speciale pentru ca cei din management sa poata sa se retraga din lume pentru a ramane cu ei insisi.
 
Ce este meditatia? De ce trebuie sa apelam la ea? Antreprenorii si liderii din domeniul business declara ca meditatia ii ajuta sa se concentreze asupra clipei prezente, le ofera o pauza de relaxare si, in ultima instanta, se reechilibreaza pentru a conduce mai bine.
 
In ultimii zece ani, programele de tip wellness, in special cele care au in vizor imbunatatirea starii fizice si mentale a angajatilor, au primit finantare consistenta din partea programelor de resurse umane corporatiste. Scopul: indepartarea stresului de la locul de munca si promovarea echilibrului intre serviciu si viata personala. 
 
Meditatia nu se refera doar la gasirea sinelui. Studiile stiintifice arata influenta pozitiva a meditatiei asupra creierului.
 
Ce trebuie facut? Iata cinci pasi simpli pentru a atinge starea de serenitate dorita.
 
1. Luati o pauza. Inchideti telefonul mobil, blackberry-ul si calculatorul si savurati linistea. Impactul fizic imediat: scade presiunea sangelui si activitatea creierului isi reduce din frenezie.
 
2. Faceti-va comozi. Asezati-va in fotoliul preferat sau pe o perna. Spatiul inconjurator nu trebuie sa va distraga atentia.
 
3. Concentrati-va pe respiratie. Observati fluxul inspirarii si expirarii si constientizati senzatia. Respirati cu ajutorul diafragmei, nu al pieptului.
 
4. Eliberati-va mintea. Lasati la o parte agenda de lucru. Nu va opuneti golirii mintii de ganduri.
 
5. Practicati meditatia zilnic, caci sesiunile pot dura si doar cinci minute (stati pe marginea patului cand va treziti). Nu exista o formula magica. Imbracati haina care vi se potriveste.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016