Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce influenta au culorile asupra ta la serviciu

Tags: tinute pentru serviciu, costume colorate, imbracaminte colorata

Intampini mari probleme atunci cand trebuie sa iti alegi tinuta pe care sa o porti a doua zi la serviciu? Concentreaza-te pe culori! Asta nu numai ca iti va restrange substantial optiunile, insa iti poate aduce beneficii si pentru cariera.
Oamenii de stiinta au demonstrat cum culorile pot influenta atat starea de spirit, cat si dezvoltarea in cariera. In mod uimitor, cercetatorii sustin ca au influente si asupra batailor inimii, presiunii sangelui si respiratiei.
 
Iata care sunt cele mai indicate culori pe care poti sa le porti la birou:
 
1. Verde - Este culoarea care denota prospetime, inviorare, siguranta si armonie. De asemenea, verdele poate fi asociat cu culoarea banilor. Este o nuanta odihnitoare atat pentru ochii tai, cat si pentru ochii celor din jur, recomandata in special celor care petrec multe ore in fata calculatorului.
 
2. Albastru - Este culoarea adevarului si a intelepciunii, care are un efect calmant pentru creier. Este si o culoare stabila, favorabila celor care au locuri de munca de scurta durata sau chiar pline de drama, pentru ca are rolul de a contracara tensiunea.
 
3. Maro - Este de asemenea o culoare stabila si in acelasi timp masculina. Daca esti o femeia care lucreaza intr-o institutie in care sunt mai multi barbati, un costum maro-ciocolatiu iti poate conferi credibilitate.
 
4. Negru - Este o culoare care transmite putere, mister si seriozitate. De asemenea exprima eleganta si are rolul de a subtia. Cu un costum negru clasic si un accesoriu albastru sau verde nu vei da gres niciodata.
 
Exista si culori pe care trebuie sa eviti sa le porti la birou:
 
1. Galben - Este una dintre cele mai vesele culori si emana bucurie, insa indica instabilitate si il face pe cel care o poarta sa para neputincios.
 
2. Gri - Este o culoare pentru oamenii pasivi, neimplicati si lipsiti de energie. Daca iti place sa porti aceasta culoare, combin-o cu alta mai luminoasa, precum albastru deschis care va compensa efectul negativ.
 
3. Rosu - Este culoarea agrisiva si pasionala, potrivita pentru o prima intalnire. Poate avea efect pentru imbunatatirea metabolismului si pentru cresterea tensiunii arteriale. In mediul de lucru este vazut ca o culoare ostila, asa ca trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a purta o tinuta rosie la birou. 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016