Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce poti sa faci chiar astazi pentru a-ti creste productivitatea

Tags: lucruri importante, idei bune, brainstorming, dus de dimineata

Ai impresia ca nu poti sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat importante? Ti se intampla de multe ori sa iti vina o idee buna prea tarziu si sa nu mai poti sa o pui in aplicare? Te-ai gandit vreodata ca poti sa iti dezvolti singur creativitatea?
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa fii mai creativ incepand de astazi:
 
1. Vrei sa fii mai creativ? Fii fericit
 
Oamenii de stiinta au constatat in urma unui studiu ca exista o legatura intre emotiile pozitive si creativitate. Pe parcursul studiului au fost luate in considerare emotiile specifice, precum si starea generala de spirit a respondentilor. Cercetatorii au depistat ca majoritatea persoanelor care au aratat o stare de spirit pozitiva au fost mult mai creative, fata de ceilalti participanti la studiu. De asemenea, a fost raportata o crestere de 50% a ideilor creative ale oamenilor in zilele in care acestia au fost bine dispusi, fata de perioada in care au prezentat stari de spirit negative.
 
2. Nu face brainstorming
 
Cercetatorii arata in urma unui alt studiu ca barbatii din 23 de grupuri din cele 24 existente au produs mai multe idei atunci cand au lucrat pe cont propriu, decat atunci cand au lucrat in echpe. De asemenea, calitatea ideilor lor este egala sau poate chiar mai mare atunci cand lucreaza individual. Mai mult decat atat, studiul arata ca performantele se inrautatesc pe masura ce grupul se mareste. Grupurile de noua persoane genereaza de obicei mult mai putine idei si mai sarace decat grupurile de sase persoane, care si ele la randul lor sunt mult mai putin creative fata de echipele de patru persoane.

3. Dusul de dimineata nu este bun doar prospetime
 
In timpul ce faci dus muschii tai se relaxeaza, iar starea de spirit relaxata este extrem de importanta pentru performante de creativitate. In schimb, atunci cand suntem foarte concentrati asupra unei probleme, se intampla des ca atentia noastra sa fie directionata catre detaliile mai putin importante in rezolvarea chestiunilor principale. De aceea, oamenii petrec foarte mult timp la dus, atat dimineata, cat si seara, iar pentru cei mai multi dintre ei reprezinta cea mai relaxanta activitate din timpul zilei
.
4. Ia o pauza si fa lucruri obisnuite, precum o scurta plimbare prin cartier sau trage un pui de somn
 
Ti s-a intamplat vreodata sa petreci ore in sir la birou cautand rezolvarea unei probleme si sa o gasesti abia cand iesi sa iei putin aer? Cercetatorii sustin faptul ca atunci cand intreaga ta atentie este concentrata asupra unui lucru, creierul tau poate sa nu functioneze asa cum ti-ai dori, iar implicarea in activitati obisnuite, precum o scurta plimbare, spalatul vaselor, un pui de somn, ar putea fi solutia ideala, care sa va permita sa accesati informatiile periferice in mod inconstient.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016