Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frumoase birouri din lume care s-au imprietenit cu natura

Tags: birou, loc de munca, relaxare, slovenia, milano, londra, natura

Biroul spre care ne ducem zi dupa zi conteaza, are o greutate semnificativa in viata noastra, in echilibrul de care avem atat nevoie. Rezultatele se vad in eficienta muncii si in cat de relaxata este atmosfera de lucru.
Locul patru: Camera de Comert din Ljubljana, Slovenia


 
Pentru prima renovare a Camerei de Comert si Industrie din Ljubljana, Slovenia, autoritatile au contractat o firma locala de arhitectura si design, Sadar + Vuga. La sfarsitul lucrarii, cladirea avea o noua fatada: o impletitura de grinzi transversale acoperind geamurile inalte. Inauntru, etajul superior este inundat de o lumina verde, directionata de ecrane. E ca si cum te-ai afla in interiorul unei plante. In plus, din tavan curg liane ale unor plante tropicale, care isi coboara florile pana la pamant. Si mai multa verdeata rasare din ghivecele de peste tot. Multe tavane sunt facute din sticla, permitandu-i soarelui sa intre si sa sarute plantele inamorate.
 
Locul trei: Thinkgarden in Milano


 
Thinkgarden, un centru de business din Milano, Italia, se bazeaza pe ideea ca natura promoveaza creativitatea. Si ca, in general, este prea mult stres emanat de intalnirile de afaceri. Asa ca centrul cladirii este un spatiu in care hamacele se leagana in voie, la doar cativa pasi de unde angajatii stau la birouri. Exista si un cerc de bolovani care le permite functionarilor sa se aseze comod, daca se plictisesc de scaunele incomode. Natura nu e niciodata departe, chiar daca stai la un birou in aceasta Gradina a Gandirii. Lalele roz si rosii apar de pe rafturi, mobilierul este de un alb aprins, facand verdele sa iasa in evidenta.
 
Locul doi: Banca Sugamo Shunkin in Tokiwadai, Japonia


 
Frunzele s-au lipit de peretii filialei din Tokiwadai a Bancii Sugamo Shunkin. Peretii sunt de un alb de apret, creand un contrast puternic cu frunzele care au 24 de nuante diferite, dar vibrante in acelasi timp, de la albastru pal la galven fosforescent. Interiorul bancii aduce cu o padure magica, datorita celor sapte curti interioare invadate de copaci inalti si iarba moale. 
 
Locul intai, fara concurent: HOK, Londra


 
Pauza de pranz! Angajatii de la HOK Londra, o filiala a unei firme de arhitectura, se duc la picnic. Cladirea contine un coridor central acoperit de iarba, invintandu-i pe fericitii functionari sa se relaxeze, sa-si arunce cat colo incaltarile si sa atinga iarba in voie. Si, in ciuda abundentei de verde al plantelor, poate cea mai "verde" parte a cladirii o constituie resursele folosite la constructia cladirii: designerii au selectat mobilier si covoare cu formaldehide si compusi organici cu volatilitate scazuta. Ferestrele inalte incearca sa atraga cat mai multa lumina naturala posibil, cel putin atunci cand cerul Londrei nu este unul laptos.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016