Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confesiunile unei femei de cariera: Nu exista echilibru munca-viata personala

Tags: femeie, cariera, facebook, sheryl sandberg, munca

Sheryl Sandberg este directorul operational executiv al Facebook, mama a doi copii si un neobosit purtator de cuvant in numele drepturilor femeilor. Va dam un motiv bine intemeiat pentru care merita sa-i acordam atentie: nu se preface ca viata ei este usoara.
"Nu exista asa numitul echilibru munca-viata personala. Avem pe de o parte munca, pe de alta viata personala, si intre ele nu exista echilibru", a declarat Sandberg intr-un interviu recent. Sandberg a marturisit chiar ca alapta in timp ce participa la o conferinta prin telefon, in perioada cand lucra pentru Google.
 
COO-ul Facebook a recunoscut ca sunt multe dificultati in urma statutului de mama care munceste si care trebuie sa jongleze cu responsabilitatile familiale si un job bine cotat. Nu s-a dat in laturi de la a marturisi cateva trucuri pentru femei, dar si pentru barbatii care vor sa le ajute pe femei sa aiba succes in cariera si sa depaseasca cu brio situatiile problematice.
 
Femeile ar trebui sa aleaga un partener de viata care le va sprijini nu numai prin incurajari, ci si ajutand la treburile casnice. Totul trebuie impartit la jumatate: de la schimbatul scutecelor, la spalatul rufelor, sfatuieste Sandberg.

"Cel mai important lucru – am spus asta de o suta de ori si o s-o mai repet de o suta de ori – este, daca te mariti, fa-o cu cel potrivit. Daca te mariti cu o femeie, si mai bine, caci sarcinile acasa se impart echitabil, o spun si studiile", a spus Sandberg.

Femeile se confrunta cu doua provocari cheie care nu stau in calea barbatilor: vina ca muncesc nonstop si raceala care se instaleaza intre ele si restul lumii cand au succes.

"Ma simt vinovata cand fiul meu imi spune sa la jos telefonul BlackBerry, lucru care se intampla mult prea des. Cred ca toate femeile se simt vinovate”, crede Sandberg care pleaca de la serviciu la 5:30 PM pentru a lua cina cu copiii ei. 

Daca vrem ca femeile sa-si atinga potentialul maxim, este necesar ca lumea sa accepte putera femeilor de succes, pentru ca acestea sa nu tebuiasca sa aleaga intre cariera si o imagine buna. 

Sandberg a adaugat: "Vreau sa le spun tuturor tinerelor tocilare ca si eu am fost la fel in liceu. Functioneaza. Invatati si mai mult".
 
Iata mai jos videoclipul cu invataturile marca Sandberg (bonus: rememoreaza prima intalnire cu Mark Zuckerberg):

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016