Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa eviti la nesfarsit esecul

Tags: esec, succes, obiectiv realizabil,

Nimanui nu-i place sa piarda. Folositi, rogu-va, acesti pasi simpli pentru a va asigura ca sunteti mereu castigator. Este un proces in patru etape care face ca esecul sa dea mana cu imposibilitatea. Fiti in special atenti la ultimul pas care este un pic bizar.
1. Stabiliti-va un obiectiv inspirational, dar realizabil.

Daca nu credeti ca obiectivul este realizabil, nu veti face nimic sa-l atingeti. Prin urmare, orice obiectiv la care va ganditi trebuie stabilit in limitele posibilului si ale relatiei cu actiuni care pot fi facute.

Un esec trebuie sa fie si suficient de inspirational care sa va motiveze sa actionati. De exemplu, "Voi slabi cinci kilograme" este realizabil, dar nu si suficient de puternic, nici motivant. "Voi arata si ma voi simti sanatos, in forma si sexi" este atat realizabil, cat si motivant.

2. Decideti ca trebuie sa realizati obiectivul. 

Nu incepeti niciodata cu "Voi incerca".

Nu va mai deranjati in acest caz, caci oricum veti esua. Motivul pentru care oamenii spun "Voi incerca" (in loc de "trebuie sa") este pentru ca-si dau lor insisi permisiunea sa esueze, ceea ce inseamna ca nu sunt complet implicati.
Doar daca esti 100% implicat in realizarea unui obiectiv, veti descoperi resursele mentale si emotionale pentru a face si urmatorii pasi.

3. Tratati reculul drept un semnal.

Reculul este ceva ce va blocheaza realizarea unui obiectiv. Majoritatea oamenilor considera reculurile drept "miniesecuri" si, adesea, le folosesc ca scuze pentru a renunta, deci pentru a esua.

Corect este sa ne uitam la recul ca la un semnal care ne atentioneaza ca trebuie sa schimbam abordarea pentru atingerea obiectivului.

Daca o actiune duce in mod constant la reculuri, trebuie sa facem o alta actiune, repetand schimbare ori de cate ori este nevoie.

4. Definiti 'esecul' ca 'lipsa actiunii'.

Exista mari sanse ca, urmand pasii de mai sus, sa va fi atins scopul. Daca nu imediat, atunci in cele din urma.

In orice caz, adevarul gol-golut este ca nu puteti controla nimic in afara de propriul comportament. Redefinirea esecului ca "lipsa actiunii" aduce esecul (si succesul) in raza controlului personal. Cand singurul esec este inactivitatea, veti avea automat initiativele necesare pentru a atinge obiectivul.

Este chiar atat de simplu? Suprinzator, da. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016