Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii mai destept decat competitia

Tags: marketing, competitie, inovatie, creativitate

Daca vrei sa inovezi, cel mai bun mod este sa incepi sa te uiti cu atentie la ce se intampla pe piata domeniului tau si sa te intrebi daca nu cumva pierzi ceva din vedere. Vezi daca nu cumva exista vreun segment demografic care a fost complet trecut cu vederea de liderii din domeniu. Poate nu s-a mai inovat nimic de ani buni.
Nu trebuie sa reinventezi roata. Trebuie insa sa aflii cum pot produsele deja existente pe piata sa fie facute mai bune. Iata trei moduri prin care sa-ti lasi mult in urma concurenta:
 
1. Analizeaza brandurile dominante.
 
Alege o piata care te atrage. Stabileste care sunt beneficiile fiecarui produs competitiv si vezi cine este fiecare producator in partem intrand pe site-ul lui. Catre cine isi directioneaza marfa? Ce mesaj incearca brandul lor sa transmita? Ce promisiuni le fac clinetilor? Care sunt lipsurile evidente? A fost vreun segment dmeografic trecut cu vederea? Daca stii ce se intampla pe piata, stii si ce nu este acolo. Foloseste-ti creativitatea si gaseste produse care sa umple golurile.
 
2. Uita-te bine la ambalaj. 
 
Nu subestima puterea primei impresii la livrare. Impachetarea, ambalajul sunt extensia brandului, caci formeaza prima impresie. 
 
3. Ce nu primesc clientii? 
 
Pare evident, dar multi antreprenori nu iau taurul de coarne sa afle ce vor si ce le place clientilor. Du-te intr-un  magazin mare pentru a vedea cum oamenii interactioneaza cu produsul. Ce spun ei despre produsele pe care le cumpara si le folosesc? Citeste recenziile online pentru a vedea ce merge si ce nu.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016