Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa spui cuiva ca iti cauti un nou loc de munca fara sa pari disperat

Tags: loc de munca, mesaje multiple, contacte pierdute, social media

Cauti un nou loc de munca si ii contactezi pe toti cei pe care ii cunosti pentru a-i intreba daca au auzit de un post liber in orice domeniu, pentru ca tu consideri ca poti face absolut orice? Asta nu te va ajuta deloc.
Trebuie sa stii ca expertii sustin ca cea mai buna modalitate de a-ti gasi un loc de munca este sa te inscrii pe site-urile de recrutare, chiar daca nu toti oamenii cred asta. Aminteste-ti ca de fiecare data cand cineva iti promite ca se intereseaza de un loc de munca disponibil si te anunta, de fapt, conversatia se opreste acolo.
 
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ii convingi pe ceilalti sa ti se alature in vanatoarea ta pentru un loc de munca, desi pe moment nu au niciun loc de munca disponibil in minte:
 
1. Nu trimite mesaje multiple

Daca obisnuiesti sa trimiti un e-mail in care sa ceri ajutorul tuturor contactelor din lista ta in acelasi timp, trebuie sa te opresti. Astfel nu ii vei motiva sa te ajute, ci fiecare se va gandi ca iti va da altcineva o solutie.
 
2. Trebuie sa asculti mai mult decat sa vorbesti

In loc sa deschizi o conversatie cu un strain astfel: "Buna, ma bucur sa te cunosc. Poti sa ma ajuti sa imi gasesc un loc de munca?", mai bine incearca sa ii cunosti mai bine pe cei pe care ii intalnesti. Pune-le multe intrebari, oamenilor le place sa li se acorde atentie. Daca vei reusi sa construiesti o relatie de prietenie si sa eviti pretentiile inutile, sansele ca ei sa te ajute sa iti gasesti un loc de munca vor creste substantial.
 
3. Reconecteaza-te cu vechile contacte pierdute

Un vechi prieten apropiat cu care nu ai mai pastrat legatura din copilarie este directorul unei companii importante si te poate ajuta sa iti gasesti un loc de munca? Nu poti sa il suni dupa 15 ani si sa-i spui "Salut, ai un post liber pentru mine?" Oricat de apropiati ati fi fost in urma cu cativa ani, relatia nu mai este aceeasi si nu poti sa iti permiti aceleasi glume cu el. Incearca mai intai sa te apropii de el din nou, trimite-i felicitari de sarbatori, invita-l la o cafea, aminteste-i de momentele amuzante petrecute impreuna si abia apoi ii poti spune ca esti somer si iti cauti de munca.
 
4. Incepe conversatiile in social media

Asta nu inseamna sa umpli profilul de Facebook si sa iti terorizezi prietenii cu mesaje de tipul "Ajuta-ma sa-mi gasesc un loc de munca". Mai bine iti actualizezi profilul si incepi sa distribui informatii relevante pentru cunostintele pe care le detii. De exemplu, daca esti specializat pe profilul financiar, posteaza chestiuni financiare relevante, eventual deschide-ti un blog specializat. Arata-le cunostintelor tale ce stii si ce poti si fa-i sa te caute pe tine atunci cand au nevoie de informatii dintr-un anumit domeniu.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016