Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti adjudeci angajatii-premiu pentru care nu ai buget

Tags: angajati, angajare, forta de munca, buget, oameni

Ai nevoie de un director financiar, de un specialist in marketing sau de un un inginer de software supercalificati al caror salariu nu-l poti acopri din bugetul stabilit? Exista solutii.
Atragerea de personal nou este o mare provocare pentru orice manager. Mai ales in situatia economica actuala, cand trebuie sa apreciem valoarea contributiei persoanelor alese, si nu numarul lor.

Vestea buna este insa ca poti pune mana pe noi membri ai echipei fara a-i angaja propriu-zis. Ce zici de un contract de colaborare cu firme specializate in finante, relatii publice, publicitate etc.? Daca ai o afacere mica, aceasta solutie s-ar putea dovedi salvatoare. Vorbim de contracte business-to-business care pot fi adaptate in functie de nevoiel imediate ale antreprenorilor. Daca o anumita initiativa se dovedeste a nu avea succes, poti renunta rapid la colaborare. De cealalta parte, cei contactati de bucura de flexibilitate, provocari si de posibilitatea de a incerca sa-si materializeze visurile.

Sa luam exemplul, directorului financiar. Acesta poate veni o data pe luna, in timp ce contabilul subordonat trebuie sa vina o data pe saptamana. Daca vorbim de o afacere de dimensiuni mici, cu siguranta nu ai nevoie de o strategie financiara cu luni in avans. 

Free-lancerii, forta de munca flexibila la care facem referire in articol, sunt, de obicei, oameni capabili sa-si piloteze bine propria cariera, brand-ul personal si livrarea de rezultate. Sunt profesionisti care inteleg importanta comunicarii, a programarii si a termenelor limita. Nu irosesc timpul, nici pe al lor, nici pe al altora, pentru ca vor sa termine ce au inceput si sa mearga mai departe.

In plus, daca optezi pentru colaboratori, nu te vei mai trezi cu oameni care stau degeaba la birou, asteptand sa apara ceva care li se potriveste profilului de angajat pentru a munci propriu-zis. Nu mai mentionam economia la buget care se poate face in acest caz.

Dupa cum am mai spus, scenariul este avantajos nu numai pentru antreprenor, ci si pentru colaboratori. Acestia din urma pot sa obtina ceea ce visam cei mai multi dintre noi: echilibru. Incheie o activitate apoi se pot ocupa de propriile pasiuni, calatoriile, de exemplu. 

Forta de munca flexibila este acea categorie speciala care uraste sa fie inchisa in sala de sedinte si sa se uite mereu la prezentari in PowerPoint. Si, pentru ca ne referim la persoane creative, focusate pe valoare, avantajul varietatii, al combinarii unor proiecte de amploare cu unele inovatoare, dar mai mici, este esential pentru ele.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016