Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar trebui sa includem webinariile in strategia de marketing

Tags: webinar, strategie de marketing, clienti noi, seminarii online

Webinariile, sau seminariile si interactiunile desfasurate online ce permit participarea unui numar cat mai mare de persoane, pot fi mult mai avantajoase decat sustinerea unor evenimente live.
Iata de ce ar trebui sa includeti webinariile in strategia dvs. de marketing:
 
1. Sunt mult mai convenabile
 Spre deosebire de seminariile traditionale, webinariile pot fi vazute de oricine, oricand si de oriunde, fiind necesare doar conexiunea la internet si datele de logare. Un alt avantaj este faptul ca sunt inregistate, deci pot fi vizualizate oricand, la orice ora, in functie de preferintele fiecarui participant.
 
2.  Sunt mai putin costisitoare
Evenimentele live si seminariile necesita o planificare indelungata. Webinariile, in schimb, sunt mai putin costisitoare, deoarece nu necesita inchirierea unui spatiu, pregatirea unor materiale printate, si asa mai departe, economisindu-se astfel resursele companiei. Iar promovarea webinariilor se poate realiza foarte simplu, prin e-mail-uri si newslettere, pe canalele social media si pe website-urile companiei.
 
3. Pot fi masurate.
Poti afla cu usurinta cate persoane s-au inregistrat, cate persoane au participat si cati bani au fost cheltuiti in total pentru fiecare participant.
 
4. Sunt educationale.
Webinariile pot fi utilizate ca instrument de invatare. De exemplu, le poti explica oamenilor, in calitate de expert, care sunt caracteristicle unui anumit produs sau serviciu si sa exemplifici utilizarea acestuia.
 
5. Sunt interactive.
Participantii pot adresa intrebari si pot adauga comentarii in timpul discutiei propriu-zise.
 
6. Aduc companiei clienti noi.
Webinariile pot fi utile si prin faptul ca ajuta la cresterea bazei de date. Atunci cand oamenii se inregistreaza online pentru a participa la eveniment, acestia isi introduc informatiile personale, inclusiv numele, email-ul si locatia. Aceste date pot fi extrem de utile pentru oportunitatile de marketing viitoare si pentru atragerea de noi clienti.
 
7. Nu necesita pregatiri indelungate.
In comparatie cu timpul necesar planificarii, organizarii si desfasurarii seminariilor si evenimentelor traditionale, webinariile nu necesita pregatiri indelungate. Puteti scoate din ecuatie timpul necesar organizarii detaliilor logistice, pregatirii materialelor printate, contractarii diversilor furnizori, si asa mai departe.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

cristian iliescu 13-Apr-2012 12:03:36
Buna ziua Alin,
Sigur ca webinariile, sunt cele mai folosite in ultimii ani. Exact cum ai aratat mai sus, ele au multe avantaje...dar permite-mi sa iti spun un mic dezavantaj, si anume acela ca dupa incheierea conferintei online, atat tu ca prezentator cat si membri prezenti in sala virtuala, nu puteti comunica in timp real, vis a vis de multitudinea de intrebari si raspunsuri. Pe cand la o prezentare LIVE poti raspunde cu usurinta membrilor, si poti face fata situatiilor in care trebuie sa dai lamuriri fiecaruia in functie de ceea ce a inteles sau nu a inteles. In afara de acest aspect, eu sunt pentru conferintele virtuale.
Cu prietenie, Cristian Iliescu

UREZ PE ACEASTA CALE UN PASTE FERICIT ATAT TIE CAT SI FAMILIEI TALE, PRECUM SI TUTUROR MEMBRILOR UNAICO-SITETALK DIN ROMANIA!!!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016