Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descopera cum poti fii productiv si in timpul noptii

Tags: obiceiuri productive, munca in timpul noptii, ceas biologic

Ideea de a fi o persoana matinala are beneficiile ei, insa acest lucru nu este pentru toata lumea. Unele dintre marile personalitati ale lumii (de exmplu Voltaire) au fost renumite pentru rezultatele incredibile pe care le aveau atunci cand lucrau noaptea. Totul depinde de personalitate, de mediul inconjurator si de programul de munca. Faptul ca te trezesti dimineata nu te ajuta de fiecare data.
Cei care obisnuiesc sa lucreze pana tarziu in noapte, trebuie sa stie ca trezitul inainte de 6 dimineata poate duce la extenuare. Programul de somn depinde de mai multi factori care se pot schimba in functie de jobul pe care il avem si de personalitate. Este foarte important sa stii ce anume functioneaza atunci cand este vorba de persoana ta. 
 
Din fericire, aceia dintre noi care nu sunt obisnuiti sa se trezeasca dimineata, pot fi la fel de productivi si in orele de dupa-amiaza si chiar mai tariu. Trezitul tarziu nu are neaparat beneficii. Are o conotatie negativa, deoarece, daca nu iti organizezi cu atentie programul, acest obcei poate duce la o perpetuoa ameteala si la zile pierdute. 
 
Iata cateva strategii pentru a fi productiv atunci cand lucrezi in timpul noptii:
 
1. Nu dormi prea mult
 
Cea mai mare tentatie atunci cand lucrezi pana tarziu este sa dormi cat mai mult. Prea mult somn nu este tocmai un lucru bun. In acest fel nu reusesti decat sa te simti mai mult letargic decat odihnit. Alege-ti o ora la care sa te trezesti in fiecare zi. Daca nu iti organizezi programul nu vei putea fi productiv.
 
2. Nu dormi pana tarziu
 
Dormitul pana dupa-amiaza poate ruina intreaga zi. Iti poate da peste cap ceasul biologic, iti poate scadea coeficientul mintal si mai ales iti va fi foarte greu sa te culci noaptea urmatoare. Pentru unii cel mai odihnitor somn este de la ora 22 pana la ora 24, in timp ce altii se simt mai odihniti daca dorm intre orele 8 si 10. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il retii este acela ca trebuie sa dormi aproximativ 6-8 ore pe noapte pentru a fi odihnit si gata de munca.
 
3. Stabileste o ora de culcare
 
Provocarea de a lucra noaptea nu este pentru oricine pentru ca risti sa iti dai programul peste cap si sa pierzi cateva zile pana sa iti revii. Incearca sa iti impui o anumita ora de culcare decat sa mergi pe premiza ca mai faci un proiect pentru ca nu iti este somn. Daca nu resusesti sa dormi minimun sase ore pe noapte nu vei putea da randament.
 
4. Bucura-te de avantaje
 
Spre deosebire de cei care se trezesc de dimineata, cei care lucreaza noaptea  au avantajul de a nu fi distrasi de lucruri precum intalniri de afaceri, e-mail-uri sau alte probleme. Pentru cei mai multi, programul incepe atunci cand ei hotarasc ca se simtit destul de confortabil si pregatiti pentru o noua zi de munca.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016