Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descurca-te minunat la job-ul tau, chiar daca firma nu este grozava

Tags: management, job, munca, james bond

Tuturor ne-a trecut prin minte gandul ca ne-am fi descurcat mult mai bine, daca am fi lucrat la... sau la... Cum ne-am fi folosit uluitor geniul din dotare pentru a schimba lumea in mai bine.
Adevarul este insa unul mai crud: adeseori avem nevoie de bani, asa ca trebuie sa ne angajam imediat si acceptam si solutii care nu ne convin suta la suta. Prin definitie, jumatate din companiile de pe piata sunt sub nivelu marii. Si trebuie sa lucreze cineva si pentru ele.

Chiar daca in propozitie este vorba despre tine.

Te gandesti ca este temporar si nici nu vei trece jobul la capitolul de experienta profesionala, dar sa stii ca poti face o treaba buna oriunde te-ai afla si poti ajuta la schimbarea starii lucrurilor.
 
1. LUCREAZA CA SI CUM AI FACE PARTE DINTR-O FIRMA TARE LA INCEPUTURILE EI
“Munceste de parca ai trai in primele zile ale unei natiuni mai bune”. Aceste cuvinte sunt scrise in piatra la intrarea in Parlamentul Scotiei. Du-te la munca la biroul tau nu prea frumos, dar urmeaza idealurile scrise in manifestul personal.

Creeaza-ti propiul microclimat in cadrul companiei. Sunt sanse mari sa nu fi singurul frustrat de acolo. Gaseste cativa dintre ei si stabiliti impreuna planuri de solutionare a unor probleme punctuale.

2. COMPANIILE BUNE NU SUNT MAI TALENTATE, SUNT MAI TENACE
In zilele noastre, James Bond este cel mai cunoscut personaj fictional din lume. Cum poti gresi un film cu James Bond? Simplu: accepta orice sugestie de imbunatatire. La fel s-a intamplat si cu primul film din seria celebra, din anul 1954. S-a decis atunci ca Bond este prea englez pentru americani, asa ca a devenit american. In plus, ‘James’ este un nume prea pompos, asa ca s-a ajuns la ‘Jimmy’. Personajul din carte este un pic psihotic. Sa-l facem sa zambeasca tot timpul deci.

Rezultatul il vedeti si voi mai jos.



Companiile care nu stau tocmai pe roze nu sunt pline de mediocritati. Diferenta consta in modul in care sunt asimilate ideile bune. Toate ideile sunt bune la inceput. Dar, intre primele notite si varianta finala, trebuie sa existe foarte multe variante intermediare.

3. “CHESTIA ASTA NU SE INTAMPLA LA X”
Exista intodeauna cineva in fiecare companie care va spune asta. Fie ea buna sau mai putin infloritoare. Locul asta unde nu se intampla nimic rau exista doar in mintea oamenilor acri. Daca trebuie sa fii in preajma lor, atunci incearca sa nu gandesti ca ei. Este tentant, mai ales la inceputul carierei, sa fii cinic, pentru a parea grozav.

4. LUCREAZA LA LUMINA LUNII
A facut-o si David Ogilvy. Multe din reclamele sale faimoase au fost facute in afara slujbei lui de zi. Uneori era platit cash, alteori in produse. Daca unul din cei mai tari oameni din publicitate, care a pus bazele unui adevarat imperiu, putea sa lucreze in weekenduri, si tu o poti face.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016