Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii creativ si gandeste ca un copil

Tags: marketing, strategii de marketing, cresterea creativitatii, idei de marketing

Multi antreprenori se trezesc intrebandu-se: "Vreau sa-mi extind afacerea, dar nu stiu cum". Mai ales antreprenorii de mici afaceri online au problema asta. Sa stii insa ca nu este o problema legata de business, ci de creativitate.
In orice industrie, exista zeci de moduri de a te extinde, de a ajunge la clienti noi, de a dezvolta produse noi si de a oferi mai multe servicii. In orice caz, lupta apare cand incerci sa te gandesti la idei noi.
 
Catre ce ma extind? Cum ajung la clienti noi? Ce produse si servicii trebuie sa adaug? Toate aceste intrebari pot parea copelsitoare pentru cineva care sta in fata calculatorului toata ziua.
 
Un mod de a-ti deschide mintea in fata noilor posibilitati este de a fii creativ. Odata ce te destupi, iti vor veni tot felul de idei. Unele par prostesti, dar altele fac parte din categoria momentelor semnalizate, in desene animate, printr-un bec aprins.
 
Pentru a sparge monotonia si a deschide portile creativitatii, incearca urmatoarele activitati „copilaresti”, menite a elimina gandirea tip business cu care te-ai obisnuit si sa-ti elibereze mintea in fata posibilitatilor nelimitate.
 
1. Mergi descult prin iarba.
 
Cand a fost ultima data cand ti-ai dat tenisii jos si ai alergat prin iarba, fara a te teme de capuse? In timp ce te plimbi, uita-te la pasarelele din copaci, la greierii din tufisuri si la formele norilor de pe cer. Relaxeaza-te si lasa-te in voia visurilor.
 
2. Cumpara nsite cuburi de constructie.
 
Sau poti imprumuta cateva de la copiii tai. Foloseste-ti imaginatia pentru a construi orice vrei tu. Fii original, gandeste ca un copil si creeaza o capodopera!
 
3. Uita ca mai si gresesti.
 
Copiilor nu le pasa ca gresesc. Daca le spui ca nu pot afce ceva, iti raspund „Ba da, pot”. Asa ar trebui sa te uiti si tu la toate ideile de afaceri. Din perspectiva posibilitatilor nelimitate.
 
4. Rearanjeaza-ti biroul.
 
Uneori este nevoie de schimbari foarte mici in rutina pentru a da nastere creativitatii. Schimba locul biroului, pune-ti un ghiveci cu un lamai mititel langa calculator etc.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016