Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imbunatateste-ti viata simplu si rapid

Tags: viata, retete, imbunatatirea vietii, studii

Va prezentam o serie de retete care va garanteaza imbunatatirea vietii, intr-o maniera facila si rapida. Concluziile sunt rezultatele unor studii stiintifice, deci credibile. Sa ascultam deci!
Pentru a parea mai credibil cand te plangi de ceva, enerveaza-te
 
Trebuie sa-ti dai frau liber emotiilor. Un zambet este si el de ajutor. Si, daca este vorba despre o plangere intemeiata, vei fi mai credibil daca-ti iese fum pe nari si pe urechi. Emotiile afisate nu numai ca atrag reactii emotive, dar au si o valoare de semnal social. A fost efectuat un studiu care sa testeze ipoteza conform careia exprimarea maniei asocciata unei plangeri poate atrage rezultate pozitive, deoarece mania semnalizeaza obstructionarea tintei si deci o amenintare reala. 
 
Rezultatele sugereaza ca valoarea sociala a maniei intareste credbilitatea plangerii si duce la compensatii superioare, dar numai daca plangerea in sine lasa loc de indoiala. Daca este insa justificata, manifestarea suplimentara de manie nu aduce informatii suplimentare si este inutila. Prin contrast, afisarea unui zambet creste credibilitatea ambelor tipuri de plangeri. In mare, cercetarile arata importantul rol al exprimarii emotiilor in planul semnalelor sociale.

Pentru a lupta cu cosmarurile, joaca-te pe calculator
 
Un studiu citat de Business Insider arata cum gamerii, care solutioneaza intotdeauna amenintarile din timpul jocurilor, au mai putine variabile cosmaresti in visele lor. Ucide deci cat mai multi zombi si vei visa mai putin urat.

Exista o teorie revolutionara privind visele conform careia acestea din urma le permit oamenilor sa se pregateasca pentru amenintarile reale ale vietii cotidiene, in siguranta setarilor virtuale ale lumii din vis. Pe baza studiilor care au trecut in revista visele gamerilor, s-a formulat ipoteza ca gamerii impatimiti au nevoie de mai putine simulari virtuale, fiindca exerseaza pe bune in timpul zilei. 

Pentru a evita senilitatea, nu iesi la pensie

Unele studii sugereaza ca oamenii isi pot mentine abilitatile cognitive prin exercitii mentale. Iesirea la pensie este asociata cu multe schimbari ale rutinei zilnice a individului. Mediul inconjurator se reduce cantitativ si calitativ si se ajunge la declin cognitiv din lipsa stimularii. 

Pentru a manca si cheltui mai putin, redu portiile

Impartind o cantitate de resurse (cum ar fi mancarea sau banii) in unitati mai mici reduce cantitatea consumata sau rata de consum a resursei respective. Divizarea atrage atentia asupra deciziei de consum prin introducerea unui cost de tranzactie redus. Cu alte cuvinte, furnizeaza mai multe oportunitati de luare de decizii prin care consumatorii prudenti pot controla consumul. Astfel, oamenii sunt mai in masura sa restranga consumul cand resursele asociate cu o activitate dezirabila (pe care incearca sa o controleze) sunt divizate, fata de situatia in care resursele sunt agregate. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016