Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cautarea jobului perfect

Tags: job perfect, locul de munca ideal, punct de vedere

Se pare ca doar 4% din populatia globului isi urmeaza pasiunile si isi gaseste un job care sa le place cu adevarat, in timp ce restul de 96 de procente lucreaza intr-un domeniu care nu le place in mod deosebit, dar nici nu le displace.
Alergi zilnic dupa bani? Veniturile nu iti afecteaza satisfactia pe care o simti atunci cand te duci la job, insa placerea cu care muncesti poate afecta veniturile pe care le ai mai mult decat iti poti imagina. Fericirea cea mai mare vine atunci cand esti platit pe ora, deoarece atunci faci orice pentru a castiga cat mai multi bani intr-un interval de timp scurt.

Cu toate acestea, banii nu reprezinta totul atunci cand lucrezi. Cand ai un job trebuie sa ai grija si de tine. Trebuie sa te odihnesti pentru a fi in forma pentru urmatoarea zi de lucru.

Iata un top patru al celor mai neavantajoase slujbe din punct de vedere al programului:

1. Medicii
2. Avocatii
3. Politistii
4. Fizicienii

Ce este slujba ideala?

Satisfactia pe care o simti in momentul in care ai o slujba este cheia acestei probeleme. De fapt, oamenii nu cauta un loc de munca, ei cauta un mod de a se simti multumiti. Sentimentele de fericire sunt asociate cu nevoile psihologice de a reusi: procesul de invatare, autonomia, folosirea abilitatilor, respectul si abilitatea de a conta pe cei de langa tine.

Ce stim despre meseriile care te fac fericit si cele care nu te fac sa te simti deloc bine?

Este foarte interesant sa comparam aceste joburi cu lista formata din cele mai urate slujbe care in general sunt platite mult mai bine si au o pozitie sociala mult mai inalta decat locurile de munca pe care le indragim. Este foarte ciudat cum ne alegem meserii care ne displac doar din cauza faptului ca suntem mai bine priviti de catre cei din jur si beneficiem de un salariu mai mare decat am avea parte daca am avea un job care ne place cu adevarat.

Ce trebuie sa facem pentru a avea cat mai multa experienta?

De cele mai multe ori atunci cand te aflii la un interviu pentru o slujba esti intrebat ce experienta ai, insa nimeni nu te invata ce anume trebuie sa faci pentru a considera ca ai experienta. Iata cateva sfaturi:
- Gaseste-ti obiective clare, deoarece reprezinta o provocare si pot fi si usor realizabile.
- Fii constient de nivelul abilitatilor pe care le ai
- Concentreaza-te si ramai atent tot timpul

Exista slujbe care trebuie evitate?

Unii sunt de parere ca slujbele pe care trebuie sa le eviti sunt in domeniile care nu iti plac, insa altii cred ca exista anumite joburi care ne pot face mai mult rau decat bine. De exemplu, s-a dovedit ca avocatii sunt predispusi depresiilor. Mai mult decatat atat, tot avocatii pot  cadea in patima bautorilor, iar rata divorturilor in aceasta bransa este destul de mare.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016