Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketerii trebuie sa iubeasca numerele 10 si 12

Tags: marketing, numere in marketing, oameni, 10, 12

De ce 10 si 12? Pentru ca aceste numere reprezinta doua numere folosite in mod repetat de oameni de la inceputurile istoriei scrise. Majoritatea oamenilor au 10 degete la maini si la picioare. Pe langa rolul lor de apucare, degetele sunt folosite si la numarat. Prin urmare, sistemul de numarare este bazat pe 10.
Sistemul metric de masurare folosit in stiinta si in multe parti ale lumii se bazeaza, de asemenea, pe 10. Cand facem liste, oamenii fac, de obicei, un top al primelor 10 locuri.
 
Masuram timpul in secole si milenii – toate puteri ale lui 10. In religia mozaica, este nevoie de 10 oameni pentru a face o rugaciune in public. Cand analizam proiecte, luam in calcul cresterile sau descresterile de doua unitati (ceea ce inseamna ca ne raportam iar la 10).
 
Cat despre 12, acesta este un numar care a devenit foarte important pentru matematicieni si astronomi inca de la inceputurile civilizatiei. 12 este un numar divizibil la 2, 3, 4 si 6, dar si la el insusi si la 1.  Astronomii au impartit anul in timpul mediu care ii ia Pamantului sa faca o rotatie completa in jurul Soarelui, in 12 luni deci. Zilele (timpul care ii ia Pamantului sa faca o miscare de revolutie) au fost impartite in cate 24 de ore fiecare cu doua parti distincte (zi si noapte) a cate 12 ore fiecare.
 
Astrologii au creat 12 case ale zodiacului si au identificat 12 constelatii majore pe cer. 12 apare si in Biblie de multe ori, Iacob are 12 fii si exista 12 triburi in Israel. Iisus are 12 discipoli. 
 
In unele secte  musulmane, exista 12 imami care-l urmeaza pe Mohamed. 
 
In mitologia greaca, erau 12 zei in Olimp. Si, bineinteles, multi iau pranzul 12 ziua sau stau treji pana la 12 noaptea. 12 a devenit un numar important in multe culturi si, de aceea, ocupa un loc important in creierul multor oameni.
 
Cum poti sa profiti de avantajul numerelor 10 si 12 in marketing?
 
Pentru a ajuta audienta target sa-si aminteasca lucrurile pe care vrei sa si le aminteasca, urmeaza o regula simpla: cu cat mai putine, cu atat mai bine. Daca vrei sa-si aminteasca mai multe, urca la o cifra intre 5 si 7, dar nu depasi sapte - numarul mediu de lucruri pe care oamenii si le pot aminti. Cand vine vorba de liste, secvente sau structuri, 10 si 12 merg si ele bine. Fie ca este un program in 12 pasi pentru a tinge un obiectiv, 12 caracteristici ale unei echipe de management de succes sau 10 vise comune, 10 si 12 sunt numere importante in marketing pentru ca oamenii se simt confortabil sa folosesca liste, structuri si modele care au 10 sau 12 puncte din vremuri imemoriale.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016