Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketing-ul pentru mame

Tags: marketing, mame, mama moderna, copii, putere de cumparare, bani

Mamele tin in mana portofelul familiei. De ce atunci marketing-ul isi greseste, cel mai adesea, tinta?
Mama moderna trebuie sa jongleze neincetat cu tot felul de activitati: cariera, copii si bugetul familiei. Frustrarea ei vine insa din faptul ca este tratata prin idealizare sau, din contra, trivializare. Mamele au cheltuit 2,5 trilioane de dolari anul trecut, conform companiei de cercetare a pietei BSM Media. Nu insa datorita publicitatii bine tintite: 75 % dintre femeile intervievate spun ca marketingul nu intelege ce isneamna sa fii mama. 
 
De aici si marea problema: companiile din toata lumea vrea sa le vanda mamelor, dar majoritatea acestora din urma spun ca sunt neintelese. De aici si complexul mamei.
 
Revistele si televiziune nu reflecta imaginea corecta a unei mame moderne. Nimeni nu arata atat de ingrijit si de echilibrat in fiecare zi, caci mamele se straduiesc din greu sa mentina toate masinariile familiei sub control, iar perfectiunea nu este o tinta a lor in sine.
 
Asadar, daca vrem sa ajungem la inima mamelor, trebuie sa le propunem produse care sa le faca viata mai usoara. 
 
Daca se idealizeaza viata unei mame, inseamna ca nu o intelegem. Mamele nu sunt tot timpul fericite, mai ales cand fac curat. In plus, reclamele ii prezinta pe copii ca pe niste ingerasi ascultatori care mor de incantare cand isi mananca legumele. Iar garderoba unei mame cuprinde, de obicei, cardigane si pantaloni pe picior.
 
Pentru a aprecia cu adevarat puterea senzationala pe care o au mamele, mergeti intr-un parc. Daca stati langa tobogan cateva minute, veti auzi ce asigurare medicala este cea mai buna, ce a mai aparut pe piata mancarii pentru bebelusi, ce vacante sunt indicate pentru ce tipuri de familie, dar si ultimele stiri politice. Copiii lor, intoliti cu brand-uri renumite (Disney, Zara, H&M etc.) se joaca prin preajma, luandu-si din carucioarele Graco sau Chicco paharul de apa. Este o expozitie mobila a puterii de cumparare de care dispun mamele.
 
De la scutece la puiul pe care-l gatesc la cina, mamele cheltuiesc bani si adora sa vorbeasca despre asta. In niciun alt sector al consumatorilor, word of mouth nu este mai pregnant. Mamelor le place sa vorbeasca, sa compare, sa impartaseasca. Daca obtinem admiratia unei mame, putem fi siguri ca ea ne va face reclama. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016