Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Moduri subtile prin care iti sabotezi gasirea slujbei perfecte

Tags: marketing, job, jobul visat, trucuri de angajare

Nu este usor sa gasesti o slujba buna. Si, in zilele noastre, chiar si cele mai inocente lucruri ne pot ruina sansele de a pune mana pe jobul visat.
1. Nu-ti faci prieteni la compania pentru care vrei sa lucrezi.
 
Cel mai simplu mod pentru a reusi sa-ti fac loc undeva este sa primesti recomandari din partea celor care sunt deja angajati acolo. Nu este suficient sa auzi de o slujba de la un prieten sau de la un prieten al unui prieten. Trebuei sa mentionezi numele acestuia la interviu sau ca el sa-ti impinga CV-ul in fata cui trebuie.
 
2. Aplici prea repede la un anunt de angajare.
 
Juri ca esti foarte atent cand faci cautari si studiezi cu atentie dupa cuvinte cheie. Avem vesti pentru tine: ultimele studii arata ca oamenii petrec mai putin de 60 de secunde trecand in revista un anunt de angajare inainte de a decide sa candideze sau nu. Si, in acest caz, viteza de reactie nu echivaleaza cu eficienta, pentru ca managerii ajung sa fie inundati de CV-uri care nu se potrivesc profilului cautat.
 
3. Inca mai crezi ca-ti vei gasi slujba de vis prin ziar sau pe vreun site de angajari.
 
Cu totii stim ca cele mai bune posturi nu sunt promovate public. 
 
4. Nu ai un blog sa vreun tip de prezenta online.
 
Multi fac greseala sa nu-si „incarneze” CV-ul, adica sa-si demonstreze practic ideile, carisma, creativitatea. Cel mai bun mod de a te vinde este sa-ti vinzi munca si cel mai bun mod de a-ti vinde munca este de a o arata.
 
Trebuie sa-ti creezi un outlet online al experientei tale. 
 
5. Nu stii sa-ti negociezi salariul
 
Daca ceri prea mult, crezand ca angajatorul are de unde sa scada, trebuie sa tii cont de faptul ca negociezi o slujba pe care nu ai primit-o inca. Nici sa ceri prea putin nu e bine, asa ca fa o cautare pentru a vedea care sunt plajele de salariu pentru domeniul tau.

Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016