Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca la domiciliu: Avantaje si dezavantaje

Tags: munca la domiciliu, angajati, lucru de acasa, avantaje, dezavantaje

Exista din ce in ce mai multe joburi care pot fi realizate din confortul propriei case si din ce in ce mai multe persoane aleg sa lucreze de acasa. Multe companii chiar isi incurajeaza angajatii sa lucreze de acasa, reducand astfel semnificativ costurile. Poate insa oricine sa lucreze de acasa? Vom analiza in cele ce urmeaza cateva avantaje si dezavantaje ale muncii la domiciliu.
Avantaje:
 
Nu trebuie sa te mai deplasezi pana la serviciu
Unul din cele mai bune motive pentru a lucra de acasa este chiar acesta: nu mai pierzi timpul pe drumuri si elimini acest stres din ecuatie. Economisesti banii pe care i-ai fi cheltuit pe benzina sau mijloacele de transport in comun si ai mai mult timp la dispozitie pentru a face ceea ce iti place cu adevarat.
 
Ai un program flexibil
Inca un motiv serios pentru a lucra de acasa: iti poti face programul dupa bunul tau plac (de cele mai multe ori) si nu mai esti nevoit sa respecti un program fix, impus de companii. Iar acest lucru este cat se poate de important atunci cand trebuie sa ajungi la o programare sau sa rezolvi anumite problemele in timpul programului obisnuit de lucru.
 
Esti mai putin stresat
Esti stresat sau nervos sau locul de munca? Vei fi mult mai linistit daca vei lucra de acasa. Nu vei mai fi nevoit sa iti asculti colegii barfitori sau sa „inghiti” glumitele aparent nevinovate ale unui coleg mai „haios” si nu vei mai fi in competitie cu ceilalti colegi. Eliminand acesti factori de stres, putem spune ca vei fi mai relaxat daca vei lucra de acasa.
 
Reduci costurile
Gandeste-te cati bani cheltuiesti lunar pe mancarea comandata la serviciu. Chiar daca obisnuiesti sa iti aduci pachetel de acasa, exista costuri suplimentare si se adauga inca un factor de stres celor deja existente. Daca vei lucra de acasa, iti vei putea pregati pranzul pe loc, dupa bunul plac, si vei reusi chiar sa economisesti niste bani.
 
 
Dezavantaje:
 
Nu muncesti, nu esti platit
Este de la sine inteles ca, daca nu esti suficient de disciplinat incat sa respecti un program de lucru si sa muncesti in mod consecvent, nu vei platit.
 
Factorul imprevizibil
Atunci cand lucrezi de acasa, in special ca freelancer, exista posibilitatea ca venitul lunar sa varieze in functie de numarul de comenzi si cantitatea de munca efectuata.
 
Factorii disturbatori
Este foarte usor sa iti pierzi concentrarea si sa cazi prada „ispitelor” atunci cand lucrezi de acasa. Exista tot felul de factori disturbatori: televizorul, copiii, animalele de companie, internetul, prietenii, etc.
 
Singuratatea
Chiar daca iti place sa fii propriul tau sef, cu siguranta vei simti lipsa interactiunii cu oamenii atunci cand lucrezi de acasa. Chiar daca unele persoane sunt mai singuratice din fire si nu ar fi neaparat deranjate de acest aspect, multi oameni au nevoie sa fie inconjurati de colegi pentru a fi motivati sa munceasca.
 
Plictiseala si sedentarismul
Este minunat sa ai libertatea de a face orice iti doresti, atunci cand iti doresti, insa lipsa miscarii si plictiseala isi vor spune cuvantul. Daca nu iti propui serios sa faci exercitii fizice dupa munca, este foarte posibil sa cazi prada sedentarismului si sa fii puternic afectat de lipsa activitatii fizice.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 10 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016