Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua politica Google: Cum sa-i faci fata

Tags: google, politica de confidentialitate, istoric web, cautari google

Noua politica de confidentialitate Google a intrat in vigoare incepand de astazi. Aceasta urmareste sa ofere o experienta simplificata utilizatorilor, reunind cele peste 60 de politici anterioare intr-una singura, insa, in acelasi timp, ii ofera gigantului IT informatii pretioase despre dumnevoastra, ce au fost colectate de pe toate serviciile Google, pe parcursul anilor.
In cazul in care nu va este teama de noua politica de confidentialiate si nu credeti ca aceasta va va crea neplaceri, atunci nu este nevoie sa faceti nicio modificare. Daca doriti totusi ca Google sa nu utilizeze toate informatiile personale pe care le-a colectat de-a lungul timpului, atunci exista cateva metode prin care sa limitati efectul noii politici.
 
1. Verificati Dashboard-ul.
In primul rand, intrati in Dashboard. Aici veti gasi o prezentare generala a informatiilor pe care Google le-a acumulat de-a lungul vremii, pe conturile de Google+, Gmail, iGoogle, Picasa, GTalk, YouTube, Docs, Chrome sau Buzz. Aici sunt toate datele asociate contului dvs. Google si puteti efectua modificari, sa setati vizibilitatea anumitor elemente, sau sa stergeti anumite date.
 
2. Goliti Istoricul Web Google
Google retine toate site-urile pe care le accesati si toate cautarile efectuate utilizand motorul sau de cautare, in incercarea de a va oferi rezultate cat mai elocvente, dar si pentru a veni cu reclame personalizate si targetate preferintelor dvs. Este de preferat, asadar, sa va stergeti istoricul web, acest lucru insemnand de asemenea ca Google nu va mai utiliza pe viitor aceste informatii in scopuri comerciale.
 
Cu toate acestea, chiar si daca nu sunteti logat in contul personal, Google poate totusi sa va monitorizeze istoricul cautarilor folosind cookie-uri. Daca nu aveti un cont Google sau nu sunteti logat in cont, puteti accesa http://www.google.com/history/optout si sa alegeti optiunea Disable customizations based on search activity.
 
3. Modificati datele din Managerul preferintelor
Google va serveste automat reclame personalizate, in functie de cautarile efectuate, de site-urile accesate sau de continutul mesajelor din Gmail. Pentru a dezactiva aceasta functie, accesati Managerul preferintelor si alegeti optiunea Renuntati.
 
4. Descarcati arhiva din Google Takeout
Accesand pagina Google Takeout, puteti descarca informatiile dorite din serviciile Google enumerate acolo: Buzz, Cercuri, +1, Docs, Flux, Knol, Persoane de contact, Profil si Voice si sa stergeti anumite date sau sa efectuati modificari. Totusi, aici nu veti avea acces la toate serviciile Google, deci nu veti putea efectua toate modificarile dorite. 

via MacWorld
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016