Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Problemele angajatilor tai sunt de fapt problemele companiei tale

Tags: problemele angajatilor, rezultate periculoase, scrisori cu nemultumiri

Nemultumirile angajatilor tai au la baza de cele mai multe ori adevaratele motive pentru care afacerea ta nu functioneaza cum iti doresti. De aceea, trebuie sa asculti nemultumirile lor si sa incerci sa le rezolvi.
De cele mai multe ori, angajatii tai isi dau seama inaintea ta ce nu functioneaza cum trebuie in companie, iar aceste lucruri pot aduce dupa sine rezultate periculoase si plictisitoare.

Poate ca unii muncitori sunt nemultumiti de tot ce le oferi si se plang de orice se intampla, insa cei mai multi dintre ei pot preveni o adevarata criza a companiei tale, de aceea trebuie sa le acorzi importanta necesara, chiar sa le ceri tu parerea despre demararea lucrurilor pe sectorul lor de activitate.

Iata cum poti rezolva in cativa pasi simpli problemele angajatilor tai, care pot reprezenta de fapt problemele companiei tale:

1. Fi chiar tu cel care ii intreaba ce ii nemultumeste

Pentru ca afacerea ta sa aiba succesul pe care ti-l doresti, in primul rand, trebuie sa ai angajati eficienti, care sa isi faca treaba asa cum trebuie, iar pentru asta ei trebuie sa fie multumiti de conditiile de lucru. De aceea, este important sa stii ce probleme au muncitorii tai, ce ii nemultumeste si cum ii poti ajuta, pentru a da rezultatele pe care ti le doresti.

Gandeste-te la o strategie pentru a-ti incuraja angajatii sa expuna motivele pentru care nu sunt multumiti de orice lucru din companie, fie intr-o sedinta deschisa, cu toata lumea de fata, fie sa iti spuna doar tie, fie sa iti trimita un e-mail sau sa infiintezi o urna cu scrisori de nemultumire. Stabiliti de comun acord varianta pe care veti merge, care sa fie cea mai potrivita pentru angajatii tai, prin care sa se poata simti liberi si sa isi exprime cu adevarat sentimentele.

2. Tu esti singura persoana care poate rezolva cu adevarat problemele lor, care de fapt sunt si ale tale

Atunci cand primesti scrisori de nemultumire nu trebuie doar sa le citesti si atat. Trebuie sa rezolvi acele probleme. Pentru asta trebuie sa analizezi un conflict sau sa verifici anumite lucruri care nu functioneaza asa cum trebuie. Daca rezolvi aceste nemultumiri, angajatii tai isi vor da seama ca se pot baza pe tine si ca esti un om corect, in care pot avea incredere.

Asta inseamna sa rezolvi problemele tuturor, chiar si ale paznicului si femeii de serviciu, nu doar pe ale directorilor. Trebuie sa fii cinstit cu fiecare angajat, indiferent de postul pe care il ocupa in companie si sa incerci sa gasesti o solutie pentru fiecare problema. Nu uita ca asta nu doar ca ii va multumi pe angajatii tai, ci iti va face afacerea sa functioneze mai bine.

3. Cere ajutorul atunci cand este cazul

Atunci cand lucrurile iau o intorsatura la care nu te-ai fi asteptat, poti cere ajutorul expertilor. De exemplu, daca angajatii tai se acuza intre ei de furt, tu nu poti rezolva aceasta problema si este cazul sa apelezi la o firma de specialitate, care sa cerceteze problema.

La fel trebuie sa procedezi si in cazul in care muncitorii au probleme de sanatate: adu-le un medic, tu nu ai competentele necesare pentru a-i ajuta.
Nu uita ca acest tratament trebuie pus in aplicare pentru toti angajatii tai, asta daca nu vrei sa fii acuzat de favoritism. Discriminarea la locul de munca nu este legala si poti sa fii acuzat in instanta.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016