Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protejeaza-ti conturile: Foloseste autentificarea cu doi factori

Tags: dubla autentificare, autentificare dubla, protejarea datelor, hackeri, parola, securizare cont, autentificare prin doi factori

Functia de autentificare cu doi factori este o metoda eficienta de protejare a conturilor personale. Din nefericire, parolele nu mai sunt atat de sigure pe cat erau odata, iar persoanele rau-intentionate va pot accesa cu usurinta conturile. Functia de dubla-autentificare are scopul de a evita astfel de neplaceri.
Autentificarea cu doi factori solicita utilizatorului sa furnizeze, pe langa parola, un detaliu personal suplimentar, cum ar fi numarul de telefon. Dupa ce utilizatorul introduce parola, acesta primeste un alt cod pe telefonul mobil, si va putea accesa contul de-abia dupa ce va introduce codul respectiv. Este o metoda simpla dar extrem de eficienta de securizare a contului.
 
Deocamdata, nu toate site-urile ofera aceasta posibilitate, insa exista anumite site-uri importante care dispun de dubla-autentificare:
 
- Google/Gmail – Cei mai multi dintre noi au informatii extrem de personal in conturile Google, asadar protejarea acestora este esentiala. Google permite activarea dublei autentificari. Puteti citi informatii oferite de Google aici.
 
- Facebook – Reteaua de socializare ofera aceasta optiune si este foarte simplu de folosit. Gasiti instructiuni aici.
 
- Dropbox – Stocarea datelor in cloud este extrem de utila, insa nu si daca o persoana neautorizata va acceseaza informatiile personale. Activati mai bine functia de dubla autentificare, urmand instructiunile.
 
- Yahoo Mail – Daca folositi in mod frecvent Yahoo Mail, puteti activa si in acest caz dubla autentificare .
 
- WordPress – Daca nu doriti ca o persoana neautorizata sa va acceseze blogul personal, puteti activa autentificarea dubla pentru WordPress pe sistemele Android, iOS si BlackBerry.
 
 
 
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016