Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 calitati ale oamenilor de succes

Tags: oameni de succes, controlul de sine, valoarea relatiilor

Pentru a fi un om de succes nu este neaparat nevoie de admiratori sau de persoane care sa iti aclame numele. Poti fi o persoana de succes prin simplul fapt ca te respecti pe tine ca peroana. Este important sa inveti sa te respecti si sa ai un mod sanatos de viata.
Iata cinci calitati pe care un om obisnuit trebuie sa le aiba pentru a fi o persoana de succes:
 
1. Nu fi lacom
 
"Un om care nu este multumit cu ceea ce are, nu va fi niciodata multumit de ce ar putea avea" - Socrate
 
Iti doresti sa fii bogat sau sanatos? Lacomia este primul lucru care ii "ataca" pe oameni, deoarece este mai usor sa invidiezi pe cineva decat sa il apreciezi pentru adevarata sa valoare si pentru lucrurile pe care reuseste sa le faca. Ati auzit vreodata de acele anunturi prin care esti rugat sa investesti 100 de lei intr-o afacere pentru ca ai sansa ca in doua zile sa castigi 10.000 de lei? Poate ca tu constientizezi ca aceasta reclama nu este decat o inselatorie, insa cei mai multi dintre noi cad in aceasta capcana tocmai din cauza lacomiei. Tu esti singurul care decide daca vrea sau nu sa devina lacom.
 
 
2. Pune succesul in fata banilor
 
Oricine poate face bani. Oare acele prsoane care reusesc sa faca milioane peste noapte si ii pierd la fel de repede reusesc sa devina oameni de succes? Ce se intampla cu acele persoane care castiga la loterie si nu au habar ce sa faca cu banii? Cei mai multi dintre acestia aleg sa investeasca banii in afaceri ca cele prezentate anterior si isi pierd astfel averea. Oare acesta este un mod de a deveni cunoscut si de a avea succes? Raspunsul nu este unul pozitiv. Oamenii de calitate aleg sa puna succesul inaintea banilor. Acesti oameni constientizeaza faptul ca nu banii le vor face viata mai frumoasa, cu toate ca traim intr-o lume condusa de ei.
 
 
3. Controlul de sine si disciplina
 
Ce parere ai despre urmatoarea afirmatie? Reuseste sa te inspire?
 
"Urasc fiecare minut al antrenamentelelor, dar imi spun mie insumi: sufera acum astfel incat sa poti trai pentru restul vietii tale precum un campion." - Muhhammed Ali
 
Este adevarat ca educatia pe care o primesti acasa este foarte importanta atunci cand alegi sa lucrezi cu oamenii din societate, insa un lucru mai important decat atat este controlul de sine, acea educatie pe care ti-o faci tu singur de-a lungul vietii. Aceasta educatie este cu mult diferita fata de cea pe care o primim de la parinti si de la cei dragi, deoarece reusesti sa ti-o insusesti de-a lungul experientelor pe care le intampini in drumul tau prin viata.
 
 
4. Valoarea relatiilor
 
Urmatorul citat pune in valoare aceasta calitate pe care oamenii de succes trebuie sa o aiba: "Nu este nimeni in aceasta lume care s-a imbogatit pe popria raspundere. Nimeni. Ai construit o fabrica de unul singur - foarte bine pentru tine, dar un lucru trebuie sa fie clar, pentru a o face sa mearga ai nevoie de oameni." - Elizabeth Warren
 
Trebuie sa realizezi faptul ca ai nevoie de oamenii din jurul tau pentru a fi un om de succes. Trebuie sa fii contient de faptul ca cei de langa tine sunt esentiali pentru succesul tau, fara de ei nu ai fi decat un om fara ambitii.
 
 
5. Creaza reguli pe care sa le urmezi
 
Orice om cu un scop bine stabilit isi creaza un plan pe care il urmeaza pentru a-si atinge tinta. Cel mai important lucru il reprezinta modul in care iti compui aceste reguli. In primul rand, este foarte important ce scop iti alegi, incearca sa nu iti alegi ceva material, cum ar fi o companie sau o masina. Incearca sa iti propui un scop precum succesul sau iubirea. Regulile pe care ti le stabilesti trebuie sa iti puna in valoare clitatile, astfel incat sa iti poti atinge scopul pe care ti l-ai propus.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 10 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016