Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei metode simple pentru o concentrare mai buna

Tags: dobandirea aptitudinilor, ore de program, metode de concentrare

Ca anteprenor trebuie sa te ocupi de mai multe lucruri in acelasi timp. Trebuie sa te concentrezi sa faci totul ca la carte, altfel risti sa ii dezamagesti pe cei cu care lucrezi, dar si pe cei care lucreaza pentru tine.
De asemenea, trebuie sa te intalnesti zilnic cu clientii si cu angajatii, sa trimiti e-mail-uri, sa dai telefoane si de multe ori exista anumiti factori care iti distrag atentia si din cauza carora nu te mai poti concentra. 
 
Pentru a fi foarte productiv si a te putea concentra mult mai bine trebuie sa iti faci un program pe care sa il urmezi. Acest program trebuie sa fie asemenator exercitiilor fizice pe care le faci pentru a te mentine in forma, cu mentiunea ca le faci pentru a-ti mentine creierul intr-o forma cat mai buna. Pentru a-ti fi mai usor sa iti creezi acest program iti oferim cateva sfaturi folositoare:
 
1. Mai intai ocupa-te de lucrurile creative
 
Specialistii afirma ca suntem mult mai creativi la inceputul zilei sau la inceputul orelor de program. In ciuda asteptarilor noastre, avem nevoie de mai multa concentrare pentru a putea face lucruri creative decat pentru cele obisnuite. Cei mai multi dintre noi obisnuiesc sa lase activitatile creative pentru sfarsitul programului considerand ca nu au nevoie de prea multa energie. Incearca sa faci lucrurile creative la inceputul zilei de munca, in acest fel vei observa la sfarsit ca nu mai esti asa de obosit cum erai inainte.
 
2. Acorda-ti timp in mod deliberat
 
In ziua de astazi sunt atat de multi factori disturbatori incat este normal sa ne pierdem foarte usor concentrarea. S-a dovedit ca exista anumite momente ale zilei si anumite locuri in care oamenii se pot concentra mai usor. Descopera care sunt acele locuri si acele momente in care te poti concentra cat mai bine si aloca-ti timpul necesar pentru a fi cat mai productiv.
 
3. Antreneaza-ti mintea 
 
Creierul se adaptaza foarte usor oricarui tip de exercitiu. Daca iti doresti sa ai cat mai multe aptitudini, creierul tau se va adapta foarte usor, mai ales daca exersezi in fiecare zi, astfel incat sa iti faci un obicei din exercitiile respective. Incearca sa faci exercitii in fiecare zi si incepe prin a exersa cate cinci minute pe zi, pentru a nu te obosi si a nu mai realiza nimic altceva. Odata la doua saptamani poti dubla durata exercitiilor. Vei observa ca dupa 30 de zile aceste exercitii vor deveni un obicei si nu vei mai putea trai fara ele. 




 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016