Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Marketing Online. Cine il face?

Tags: marketing online, mix de marketing, branding, promovare, comunicare

Marketing-ul online are mai multe denumiri, precum: internet marketing, web marketing, marketing pe Internet, search engine marketing – o confuzie generala, pentru ca search engine marketing (SEM), se refera doar la marketingul pentru motoarele de cautare.
Primul marketer esti chiar tu
 
Tu esti primul marketer offline al online-ului, pentru ca: le spui prietenilor ca iti faci website, il treci pe cartea de vizita, iti anunti partenerii de prezenta ta, il pui pe firma de la strada, pe masina, iti anunti clientii prin diverse metode ca exista undeva ceva sub o adresa www. Dupa ce termini tot ce se poate face offline, iti dai seama ca mai departe trebuie sa mergi doar online. Este momentul declansarii adevarate a fenomenului, moment in care trebuie sa te organizezi in alegerea canalelor. 
 
Stabilirea mixului de marketing online va duce la alegerea unor canale principale, unor canale secundare si a unor canale "one time". Pentru fiecare dintre ele exista optiunea de a le executa in regie proprie sau de a le externaliza, atunci cand cunostintele, mijloacele si timpul devin bariere insurmontabile.
 
Consultantul/ Agentia de branding online
 
Alegerea unui consultant independent sau a unei agentii specializate in branding online este necesara daca nu aveti expertiza necesara. Analiza de functionalitate (prezentarea cat mai buna), analiza de optimizare pentru motoarele de cautare (stabilirea unui vad cat mai bun), executia grafica (ambalajul), inscrierea in directoare si portaluri (repere), unelte tehnologice (distributie) sunt actiuni "one time".
 
Webmasterul/ Consultant de cont
 
In cazul in care nu te ocupi direct de prezenta online in sine a produsului, trebuie sa ai un om angajat fie intern, fie extern, care sa se ocupe de interactiunea altora cu tine (serviciul clienti). Acesta trebuie sa raspunda cererilor prompt, in maximum 48 de ore si sa opereze in mod eficient cererile. In functie de tipologia prezentei online este un canal principal sau secundar.
 
Agentia de publicitate/ comunicare online
 
In momentul in care decizi ca ai nevoie de o expunere rapida si directionata catre un anumit segment de utilizatori, poti sa optezi sa cumperi publicitate media (bannere) sau contextuala (linkuri sponsorizate). In cazul in care timpul nu iti permite sa cauti parteneriate pe care sa le negociezi in parte, atunci apeleaza la o agentie. Aceasta va crea conceptul, va stabili target-ul in functie de nevoi si va derula campania, ocupandu-se de monitorizarea ei.
 
Website-ul in sine
 
Nu uitam ca tot ce facem in marketing online trebuie sa duca undeva, la accesarea unei "surse". Website-ul care se ocupa de prezentarea informatiilor, produselor, serviciilor, conceptului, propriei persoane etc ... trebuie sa stie cum sa sa comporte. Trebuie sa fie imbracat frumos, sa stie sa zambeasca, sa comunice si sa spuna "mai reveniti". Este singurul angajat care lucreaza la partea de marketing online 24 de ore din 24. Are in dotare multe instrumente de marketing care se construiesc in timp si pot insemna: newsletter, RSS, jocuri interactive, software divers, baze de date, analize, statistici.
 
Si, in final, tot tu ...
 
Toate actiunile online sunt instrumente de marketing, asa ca atentie mare la ce faci si ce scrii si unde scrii, pentru ca ... ramane online. Atentie si la ce spun si scriu altii ca poate inseamna rau pentru voi. Detaliile trebuie analizate toate, incepand cu semnatura din email care este un instrument puternic de marketing online.

Raspunsurile la grupurile de discutii la care participi, precum si materialele care le scrii pentru uz intern sau distributie online trebuie sa fie de calitate si unice.
 
Concluzia este ca marketingul online se face in toate actiunile intreprinse pe Internet de tine, angajatii tai, admiratorii si dusmanii tai. Langa acestia mai pot veni langa, cu expertiza pe actiuni specifice, consultanti, agentii, designeri, advertiseri, voluntari. Locul acestora este dat de marimea efortului financiar pe care fiecare si-l poate permite. Cred totusi ca primul pas inainte de a actiona online, daca nu aveti expertiza, este sa cereti sfatul celor care au vazut multe povesti care incep cu "http://www...."


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016