Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 trasaturi care nu ar trebui sa lipseasca niciunui manager

Tags: manager bun, trasaturi, management, motivare, angajati, respect, asumarea riscurilor, sef

Cum arata un manager bun? Ce calitati are acesta si cum isi motiveaza angajatii? Iti prezentam in continuare 10 trasaturi pe care orice manager ar trebui sa le aiba.
1. Prima trasatura a unui manager bun este angajamentul de a construi o echipa puternica si eficienta. Acesta stie ca fiecare echipa are convingeri, valori si idealuri diferite, insa toate echipele au un scop comun: atingerea obiectivelor companiei.
 
2. Un manager bun este conduce prin exemplu. Nu poti sa spui una si sa faci alta deoarece vei pierde respectul angajatilor. Este mai important sa fii respectat decat sa fii doar placut sau admirat.
 
3. Un manager bun stie sa se detaseze emotional in mediul profesional. Acesta nu trebuie sa fie „cel mai bun prieten” al angajatilor, ci prefera sa fie respectat.
 
4. De asemenea, un manager bun nu este subiectiv si nu poate fi acuzat de favoritism. Acesta ia decizii in mod corect si obiectiv. Trebuie sa stii ca atunci cand alegi sa tratezi angajatii in mod preferential, echipa ta va simti imediat acest lucru si vei pierde treptat respectul tuturor subalternilor.
 
5. Ce mai au in comun managerii buni? Acestia au o viziune de viitor, pot vizualiza evolutia companiei. Acestia pot anticipa cum va arata spatiul de lucru in viitor, cati oameni noi vor fi necesari si cum vor delega responsabilitatile. Au un plan bine stabilit pe care il urmeaza.
 
6. Un manager bun stie cum sa faca fata provocarilor si poate lua decizii in momente dificile.
 
7. Un manager bun isi asuma riscuri si promoveaza aceasta atitudine si in randul angajatilor. Nu poti creste pe plan profesional daca nu iti asumi riscuri.
 
8. Managerii buni sunt specializati in recrutarea, instruirea si pastrarea celor mai buni angajati. Aceasta este principala lor responsabilitate.
 
9. Un manager bun considera ca schimbarea este benefica si sanatoasa. Nu face lucrurile mereu la fel si nu se teme de noi provocari.
 
10. Ultima trasatura a unui manager bun este aceea ca ii poate ajuta pe angajati sa se imbunatateasca in mod continuu si sa aiba incredere in fortele proprii. Obiectivul sau principal este sa descopere talentul ascuns al fiecaruia in parte.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016