Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 trucuri care te ajuta sa invingi frica

Tags: invingerea fricii, temeri, frica, prudenta, siguranta, curaj, vointa, asumarea riscurilor

Nu poti avea succes daca esti dominat de frica. Daca vrei sa obtii satisfactii majore, trebuie sa iti asumi riscuri majore. Iar daca te lasi condus de frica, nu vei putea niciodata sa iti asumi riscurile necesare pentru a obtine succesul dorit.
Daca vrei sa iti reprogramezi creierul pentru a fi mai curajos, iata ce poti face:
 
1. Alege curajul in locul sigurantei
Studiile indica faptul ca, pentru majoritatea oamenilor, siguranta este pe primul loc. Oamenii aleg sa ramana in relatii care ii fac nefericiti, sa pastreze joburi care nu le plac si sa consume alimente care le fac rau doar pentru a se simti in siguranta.
 
Pentru a invinge frica, trebuie ca siguranta sa nu mai ocupe primul loc in viata ta, aceasta fiind inlocuita cu curajul. Trebuie sa decizi, odata pentru totdeauna, ca este mai important sa ai curaj sa faci ceea ce trebuie pentru a reusi, in loc sa ramai sclavul lucrurilor care te fac sa te simti in siguranta.
 
2. Fa diferenta intre frica si prudenta
Cele mai multe frici sunt irationale si nefondate. Spre exemplu, poate iti este frica sa spui cuiva ce simti pentru ca te temi sa nu fi respins. Poate te temi sa incepi propria afacere fiindca te temi de esec. Astfel de frici irationale te impiedica sa ai cu adevarat succes.
 
Exista si altfel de frici care vin din prudenta. De exemplu, iti este frica sa conduci cu viteza deoarece poti cauza un accident. Sau iti este frica sa furi din magazin pentru ca stii ca vei merge la inchisoare. Este bine sa fii prudent. Totul este sa nu pretinzi ca esti prudent cand tu doar incerci sa eviti anumite riscuri sau sa iti asumi anumite decizii.
 
3. Fa-ti un plan si actioneaza
Daca frica este in afara controlului tau (din cauza crizei economice, de exemplu) fa-ti un plan in care sa notezi pasii concreti pe care ii vei urma pentru a te adapta situatiei. Daca frica poate fi controlata de tine, atunci ofera-ti cateva momente de pregatire si apoi actioneaza. Actioneaza acum, nu peste o saptamana sau peste un an. Scrie acum acel email. Suna acum acea persoana. Creeaza acum planul de afaceri. Infrunta-ti frica acum!
 
4. Recunoaste ca viata fara frica este insipida
Viata fara a trai sentimente de frica si fara a avea curajul de a depasi acea frica, ar fi complet plictisitoare si stearsa. Daca siguranta este atat de importanta pentru tine incat esti gata sa tolerezi orice situatie de nefericire, nu vei avea niciodata viata dorita. Vei descoperi ca atunci cand iti invingi temerile castigi mai multa incredere in fortele proprii si devii din ce in ce mai multumit de viata ta. Trebuie doar sa ai curajul sa iti infrunti temerile.

Sursa: Inc.com
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016