Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 principii fundamentale ale succesului

Tags: succes, principiile succesului, responsabilitate, oameni de succes, limite, obiective

Oamenii de succes au multe lucruri in comun. Acestia se deosebesc in mod fundamental de restul oamenilor deoarece urmeaza anumite principii bine stabilite. In continuare va prezentam cele 7 principii ale succesului.
1. Tinteste sus
Cu cat tintesti mai sus, cu atat vei ajunge mai departe. Daca iti propui sa ajungi departe, vei ajunge. Daca insa nu ai o tinta precisa si nu iti poti vizualiza succesul, nu vei reusi niciodata. Stabileste-ti obiective marete, nu te teme sa fii indraznet!
 
2. Concentreaza-te asupra atingerii obiectivelor
Nu poti atinge succesul daca nu stapanesti arta concentrarii. Trebuie sa iti poti aloca toate resursele si abilitatile in vederea indeplinirii unei anumite sarcini. Doar asa poti obtine succesul. Daca iti lipseste puterea de concentrare, nu vei putea realiza niciun obiectiv maret.
 
3. Elimina conceptiile false
Oamenii obisnuiti au tendinta sa isi impuna singuri anumite limite prin autosugestie. De cate ori nu te-ai trezit spunandu-ti „Nu pot face asta”, „Este prea greu”, „Nu voi putea niciodata sa termin”? Acest mod de gandire ne influenteaza actiunile si ne limiteaza orizonturile, impiedicandu-ne sa facem lucruri cu adevarat marete. Un atlet olimpic nu se va gandi niciodata la posibilitatea esecului, ci va vizualiza doar reusita. Gandurile ne determina atitudinea si actiunile, iar daca adoptam un mod de gandire negativ, nu avem cum sa atingem succesul.
 
4. Asuma-ti responsabilitatea pentru faptele tale
Oamenii care isi asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce fac sunt cei care decid ce li se va intampla in viata. Oamenii care dau vina pe circumstante si pe alti factori externi pentru nereusitele lor nu isi decid propria viata. Pentru a avea succes, este esential sa iti asumi responsabilitatea pentru toate actiunile tale. Trebuie sa inveti cum sa transformi orice esec intr-o reusita.
 
5. Stabileste obiective clare
Chiar daca pare simplu, acesta este unul din cele mai importante principii ale succesului. Doar stabilind obiective concrete vom sti unde vrem sa ajungem, cum vom ajunge acolo si cat mai avem pana vom ajunge acolo.
 
6. Invinge-ti fricile
Fricile sunt cele care ne limiteaza si ne impiedica sa atingem succesul. Oricare ar fi fricile tale, acestea trebuie depasite. Fa exact lucrurile de care te temi si extinde-ti permanent zona de confort.
 
7. Fii hotarat
„Pastreaza-ti visele vii. Intelege ca pentru a realiza ceva trebuie sa ai credina si incredere in tine, viziune, munca, determinare şi daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred.” – Gail Devers
 
In cele din urma, succesul se rezuma la hotarare, pasiune si consecventa. Fiecare om de succes a fost manat de o pasiune.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.3 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016