Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai importanti 10 indici financiari ai afacerii tale

Tags: indici financiari, afacere, factoring, robert ashton, sfaturi antreprenori

Va prezentam mai jos cei mai importanti zece indici financiari ai unei afaceri, pe care orice antreprenor ar trebui sa ii calculeze, conform spuselor lui Robert Ashton, in cartea sa "The Entrepreneur's Book of Checklists: 1000 Tips to Help you Start and Grow Your Business" (Cartea intreprinzatorului: liste de control: 1000 de ponturi utile care te ajuta sa pornesti si sa-ti dezvolti afacerea).
1. Cheltuielile generale
Aceste costuri sunt cele stau la baza bunei functionari a afacerii. Nu poti scapa de ele, chiar si atunci cand nu obtii niciun fel de profit. Prin urmare, acestea ar trebui mentinute la un nivel cat mai scazut.
 
2. Costurile variabile
Acestea se inregistreaza in momentul in care chiar produci ceva. Nu trebuie sa te temi de aceste costuri, deoarece ele sunt direct proportionale cu vanzarile.
 
3. Profitul
In general, profitul se refera la valoarea vanzarilor din care se scad costurile variabila si o parte a cheltuielilor generale. Cei care uita sa includa aici costurile fixe, pierzand astfel bani.
 
4. Perioada aferenta datoriilor
Acest indice se refera la perioada media de timp in care clientii te fac sa astepti banii. Cu cat afacerea evolueaza, cu atat este important ca acest interval de timp sa fie cat mai scurt cu putinta.
 
5. Factoring
Este o modalitate prin care iti determini clientii sa plateasca cat mai repede. Compania de factoring iti da banii la emiterea facturii, apoi se ocupa de strangerea datoriilor de la clientii tai. Din pacate, insa, va trebui sa tii cont ca atunci cand apelezi la astfel de servicii, trebuie sa garantezi aceste datorii si sa platesti onorarii si dobanzi.
 
6. Perioada aferenta creantelor
Aceasta perioada reprezinta intervalul de timp pe care il ai la dispozitie pentru a-ti achita facturile catre furnizori. Este indicat sa platesti intotdeauna la timp facturile catre furnizorii importanti.
 
7. Indicele de solvabilitate
Daca obisnuiesti sa intarzii in mod frecvent cu plata facturilor, vei obtine un indice de solvabilitate modest, iar compania ta va avea de suferit.
 
8. Indicele de lichiditate imediata
Este cel mai usor de urmarit indice si, totodata, cel mai important. Acesta se refera la totalul datoriilor si numerarul din banca, impartit la suma de bani datorata creditorilor.
 
9. Fluxul de numerar
Pentru a preveni cheltuielile inutile, este important sa calculezi de ce este important ca venitul sa fie esalonat.
 
10. Bilantul si contul de profit si pierderi
Aceste rapoarte pot fi generate folosind programe de contabilitate. Trebuie verificate raportul anual la zi si performanta in ultima luna. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016