Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti optimizezi CV-ul pentru sistemele de scanare

Tags: optimizare cv, curriculum vitae, sisteme de scanare, angajator, recrutare, aptitudini, cuvinte cheie, candidati

Daca esti in cautarea unui loc de munca de ceva vreme si ai aplicat la numeroase posturi, insa nu ai primit niciun raspuns, nu trebuie sa disperi. Trebuie doar sa iti optimizezi CV-ul online pentru sistemele de verificare folosite de majoritatea angajatorilor.
Desi multi aplicanti nu cunosc acest lucru, majoritatea CV-urilor nu ajung niciodata sa fie citite de persoane reale. Pentru a putea face o selectie din miile de CV-uri primite, tot mai multe companii folosesc sisteme de scanare a CV-urilor in functie de cuvinte cheie. Doar aplicantii potriviti sunt selectati pentru etapa urmatoare. 
 
Iata cateva moduri de optimizare a CV-ului online pentru a fi selectat de catre sistemele de verificare:
 
1. Foloseste cuvinte din anuntul de angajare
Citeste cu atentie anuntul de angajare pentru a identifica cerintele necesare. Incearca sa integrezi in CV cele mai importante cuvinte din anunt, termenii specifici din industria respectiva, elemente de jargon, etc. Sistemele de scanare a CV-urilor cauta astfel de cuvinte cheie.
 
2.  Foloseste un model de CV Europass sau standard. Aceste modele de cv-uri sunt foarte des folosite si angajatorii parcurg mult mai usor informatia si gasesc elementele importante. Gasiti pe www.manager.ro un model de cv

3. Foloseste un font simplu

Nu incerca sa iesi in evidenta prin folosirea unui font sofisticat. Alege un font obisnuit, care poate fi identificat cu usurinta: Arial, Georgia, Courier, Tahoma, Lucinda.
 
4. Scapa de informatiile irelevante
CV-ul ar trebui sa includa doar posturile anterioare si calificarile relavante, care au legatura cu postul pentru care aplici. Functiile irelevante nu fac decat sa umple spatiul in mod inutil.
 
5. Nu folosi caractere speciale
Poti folosi bullets-uri pentru aerisirea continutului, insa nu si alte caractere speciale (de exemplu, sagetile). Acestea pot impiedica sistemul sa analizeze corespunzator informatiile din CV. Acelasi lucru se aplica si in cazul chenarelor sau fundalurilor. Nu incarca CV-ul in mod inutil.
 
6.  Verifica sa nu existe greseli de ortografie
CV-ul tau nu va fi luat in considerare daca tu ai scris gresit anumite aptitudini si cuvinte cheie. Asadar, este important sa verifici continutul pentru a sesiza orice greseli gramaticale sau ortografice. In plus, chiar daca CV-ul va trece de etapa scanarii, atunci cand angajatorul va depista greselile de acest fel, iti va respinge automat CV-ul.
 
7. Acorda o atentie speciala sectiunii de aptitudini
Multe sisteme de scanare triaza candidatii in functie de anumite specializari si aptitudini tehnice. Asigura-te ca ai inclus in CV toate calificarile si diplomele obtinute, aptitudinile si specializarile. Include si abrevierile specifice sau acronimele folosite in industria respectiva, deoarece este posibil ca angajatorii sa caute candidati in functie de aceeste cuvinte cheie.
 
8. Personalizeaza fiecare CV
Nu aplica la toate posturile folosind acelasi CV. Modifica-l in functie de cerintele fiecarui anunt si ai grija sa incluzi cuvintele cheie care au fost folosite in anuntul respectiv.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016