Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Clientii targetati

Tags: clienti targetati, publicitate, oameni, oferta, succes

Pentru a obtine maximum de profit, este foarte importanta identificarea si alegerea unei zone comerciale adecvate, lucru nu tocmai simplu de realizat in cazul unei firme mici sau mijlocii. Pentru o astfel de companie, limitele pietei sunt mult mai evidente, mai rigide si mai greu de depasit.

Odata stabilit insa teritoriul comercial (zona in care clientii pot fi atrasi de la sine, fara publicitate), putem aspira la atragerea si captarea clientilor.

Pentru inceput, este nevoie de un plan cat mai detaliat al cartierului vizat, impreuna cu imprejurimile. In situatia in care adoptati o strategie mai agresiva de abordare a clientilor, prin livrari al domiciliu, de exemplu, puteti procura adresele clientilor in diferite moduri: prin intermediul unui concurs organizat de firma, prin transcrierea adreselor de pe facturile de livrare, prin solicitarea directa a adresei. 

In ciuda concurentei acerbe pe care o presupun, strazile comerciale ofera excelente oportunitati de afaceri. Oamenii sunt atrasi de varietatea ofertei. Tocmai de aceea un mall functionezachiar daca este situat periferic.

Aceste principii sunt valabile atat pentru marile magazine, cat si pentru pleiadele de buticuri amplasate pe o strada comerciala, cat si pentru aglomeratiile de magazine grupate intr-un shopping centre.

Publicitatea nu trebuie considerata o corvoada, ci o investitie necesara cresterii profitului.

Rezumand, succesul poate fi serios conditionat de amplasarea magazinului (aceasta putand insemna chiar si situarea acestuia cu catea zeci de metri mai sus sau mai jos pe o artera comerciala). Un studiu de marketing veritabil trebuie sa spuna suficient de multe despre amplasarea magazinelor concurente, situatia lor comerciala (vanzari, obligatii financiare, clientela), specializarea lor si altele.

Veti putea spune ca nu mai aveti loc in oras, doar atunci cand zona de atractie comerciala a concurentei acopera intreg orasul! 
 

Autor: Marketingportal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016