Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru care munca de acasa este nociva pentru sanatatea ta

Tags: munca de acasa, munca la domiciliu, lucrezi de acasa, munca de birou, avantaje munca de acasa

Munca de acasa pare solutia ideala pentru a petrece mai mult timp cu familia si pentru a castiga un pachet financiar, insa nu intotdeauna este o alegere buna. Desi pentru cei care muncesc de acasa programul este mult mai flexibil, nu se mai trezesc de dimineata si nu mai pierd timp si bani pe drum si pentru masa de pranz si pot petrece mai mult timp cu membrii familiei, acestia au si numeroase dezavantaje.
In primul rand, persoanele care lucreaza de acasa nu se pot bucura de un mediu de munca normal si de colegi cu care sa socializeze si sa isi imparta sarcinile si ideile. In al doilea rand, atunci cand lucrezi de acasa ai tendinta de a face lucrurile in graba, pentru a termina mai repede sau de a le intrerupe constant pentru a te ocupa si de treburile gospodaresti, ceea ce va duce la scaderea calitatii muncii tale.

Iata trei motive care te afecta in fiecare zi daca lucrezi de acasa:

1. Lipsa navetei afecteaza sanatatea mentala

Transportul de la munca spre casa ofera angajatilor timpul necesar pentru a se detasa de sarcinile, stresul si munca de la serviciu si de a se adapta cu atmosfera relaxanta care ii asteapta acasa. Atunci cand lucrezi de la domiciliu, tranzitia de la stres la relaxare este inexistenta, iar asta va afecta in timp sanatatii tale mentale, mai ales ca nu ai colegi cu care sa socializezi in timpul zilei de munca. O solutie optima pentru a rezolva acest dezavantaj, pentru cei care au de gand sa lucreze in continuare de acasa pentru o lunga perioada, este sa se comporte ca si cum ar merge la birou. Asta inseamna sa te trezesti de dimineata, sa te imbraci elegant, sa mergi pana la magazinul din colt si sa iti cumperi o cafea si un sandwich si sa te intorci acasa, intr-o camera destinata exclusiv spatiului de lucru. De asemenea, seara, dupa ce iti termini treaba, poti sa dai o tura de bloc sau de strada si abia apoi sa te intorci acasa si sa te ocupe de activitatile personale.

2. Evita lucrurile care iti distrag atentia

Specialistii spun ca este extrem de important pentru persoanele care lucreaza de acasa sa isi organizeze biroul intr-o camera amenajata special in acest sens, in care sa isi instaleze echipamentele, documentele si alte obiecte necesare, de care ar avea nevoie si daca ar merge la serviciu. De asemenea, este important ca in camera respectiva sa nu intre membrii familiei care iti pot distrage atentia, decat in situatii exceptionale, ori copiii care se joaca prin casa, etc. Evita sa te ocupi de lucrurile gospodaresti chiar si atunci cand iei o scurta pauza. Multe persoane care lucreaza de acasa obisnuiesc in pauzele de munca sa bage hainele la spalat, sa spele vasele sau sa calce, ceea ce ar putea duce la scadera calitatii muncii, atentiei si echilibrului emotional.

3. Adera la un grup social

Atunci cand lucrezi de acasa este evident ca pierzi oportunitatea de a intalni persoane noi, de a face glume cu colegii, de a iesi cu ei in oras si de a organiza petreceri la companie. Pentru a nu te plafona si a evita ca partenerul de viata, copiii si parintii sa fie singurele persoane cu care porti conversatii, este important sa aderi la un grup social, chiar daca asta inseamna o comunitate online, formata din oameni cu aceleasi obiective si interese ca tine. Cu acestia poti comunica zilnic prin intermediul internetului si puteti organiza si intalniri offline. De asemenea, este important sa mentii legatura cu colegii de liceu, de facultate si cu prietenii apropiati, care ti-au fost alaturi de-a lungul timpului, chiar daca asta inseamna ca in fiecare pauza sa dai un sms ori sa suni pe cineva, doar pentru a intreba: "Ce mai faci? Esti bine?".

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016