Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 joburi din ce in ce mai cautate in domeniul IT

Tags: joburi cautate, specialist seo, cloud architect, dezvoltator de aplicatii mobile, social media manager, tehnologia informatiei

Exista din ce in ce mai multe job-uri in domeniul tehnologiei informatiei iar multi angajatori se plang ca nu gasesc oameni potriviti pentru ocuparea acestor posturi. Multe dintre aceste joburi sunt aparute relativ recent, odata cu cresterea popularitatii retelelor de socializare, a smartphone-urilor si a tabletelor.
1. Social Media Manager
 
Ce ar trebui sa faci. sa administrezi conturile de Facebook si Twitter si sa promovezi produsele sau serviciile companiei. Ar trebui sa raspunzi solicitarilor venite din partea clientilor pe retelele de socializare, sa actualizezi website-ul/blogul companiei si sa analizezi eficienta campaniilor desfasurate in social media.
 
De ce este popular acest job. Din ce in ce mai multe companii se bazeaza pe retelele de socializare pentru atragerea de noi clienti si fidelizarea celor deja existenti, astfel incat cererea pentru astfel de manageri a crescut considerabil.
 
Cum arata candidatul ideal. Ar trebui sa fii familiarizat cu social media si sa ai bune abilitati organizatorice, dar si abilitati excelente de comunicare in scris si verbal. Este posibil sa ti se ceara o diploma intr-un domeniu relevant.
 
 
2. Dezvoltator de aplicatii mobile
 
Ce ar trebui sa faci. Ai crea si dezvolta aplicatii mobile pentru smartphone-uri si tablete, care sa ii ajute pe utilizatori sa citeasca articole, sa se joace, sa gaseasca informatii si multe altele.
 
De ce este popular acest job. Numarul utilizatorilor de smartphone-uri si tablete este in continua crestere. In Statele Unite, de exemplu, jumatate din populatie detine un smartphone. Toate companiile incep sa isi dezvolte propriile aplicatii pentru mobil. Din acest motiv, nu exista niciodata suficienti oameni care sa ocupe aceste posturi.
 
Cum arata candidatul ideal. Ar fi indicat sa fi absolvit o facultate de informatica sau o facultate asemanatoare. Ar trebui sa lucrezi eficient cu diferite sisteme de operare, software-uri si coduri.
 
 
3. Cloud Architect
 
Ce ar trebui sa faci. Tehnologia cloud le permite companiilor si utilizatorilor sa isi salveze datele si informatiile pe internet, de unde pot fi accesate cu usurinta de oriunde, oricand.
 
De ce este popular acest job. Aceasta tehnologie este din ce in ce mai populara, prin urmare, companiile cauta angajati care sa dezvolte astfel de sisteme in cloud.
Cum arata candidatul ideal. Ar fi bine sa fi absolvit o facultate de Tehnologia Informatiei sau o alta facultate asemanatoare. In plus, ar fi indicat sa te descurci bine in relatiile cu clientii.
 

4. Specialist SEO
 
Ce ar trebui sa faci. Specialistii SEO se asigura ca paginile web ale companiilor ocupa o pozitie buna in motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo, etc.). Atunci cand un utilizator de internet cauta un anumit produs, serviciu sau numele companiei respective, site-ul companiei ar trebui sa apara pe prima pagina a rezultatelor. De aceea, specialistii SEO au sarcina de a crea si adminstra pagini web, de a dezvolta strategii si campanii publicitare pentru cresterea vizibilitatii site-urilor.
 
De ce este popular acest job. Orice companie isi doreste ca site-ul sau sa ajunga pe prima pagina a rezultatelor. Este important, asadar, sa existe un specialist SEO care sa se ocupe de promovarea site-ului si sa ajute clientii potentiali sa descopere produsele si serviciile companiei.
 
Cum arata candidatul ideal. A absolvit o facultate de informatica sau o alta facultate asemanatoare, comunica eficient atat in scris, cat si verbal si este capabil sa respecte termene limita.

Sursa: AOL Jobs
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016