Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli in afaceri din care ai ce invata

Tags: imprumuturi bancare, esec in afaceri, greseli in afaceri, sfaturi antreprenori

Antreprenorul Jason Fried vorbeste deschis despre toate greselile pe care le-a facut de-a lungul carierei sale, in incercarea de a construi afacerea la care a visat de copil si despre tot ceea ce a invatat in urma esecului intampinat.
Poate ca unii se gandesc ca nu au ce invata de la cei care au esuat in construirea propriului business, insa Jason Fried demonstreaza ca nu este deloc asa. Tocmai pentru ca a gresit foarte mult in timpul carierei sale, are acum mai multa intelepciune pentru a-i invata pe antreprenorii la inceput de drum despre pericolele care le vor sta in cale la tot pasul.

Iata cinci greseli din care omul de afaceri a avut cel mai mult de invatat:

1. Ignorarea sfaturilor intelepte

Antreprenorul povesteste ca de-a lungul vietii sale a avut cativa mentori extraordinari si inca nu poate intelege de ce a ales de fiecare data sa le ignore complet sfaturile.

"De fiecare data cand m-au incurajat sa actionez intr-un anume fel, au facut-o pentru a ma proteja de esec, insa am fost incapatanat si m-am gandit ca stiu eu mai bine. Asadar, daca nu ai un mentor care sa te ajute cu sfaturi atunci cand gresesti, fa rost de unul. Si asculta-l!", spune omul de afaceri.


2. Alegerea partenerului gresit

"Am inceput o afacere si nu am pornit la drum singur, ci cu doi parteneri. Nu ii cunosteam de foarte mult timp, insa pareau persoane cinstite. Normal ca nu a fost asa, iar aceasta greseala enorma m-a costat. Mult. Atat de mult incat de 10 ani am ales sa lucrez singur", adauga acesta.

3. Esti prea usor de multumit

"De-a lungul timpului afacerea mea facea un pas inainte si cinci inapoi. Mi-am dat seama ca motivul principal eram chiar eu, care ma multumeam cam cu orice din partea angajatilor, colaboratorilor si a tuturor celor cu care lucram. Din asta am avut multe de invatat si am inceput sa prefer lucrurile putin mai complicate. In plus, am inteles ca firmele care nu se dezvolta de-a lungul timpului, vor "muri" in cele din urma", sustine antreprenorului.

4. Imprumuturile bancare

De cand conduc o afacere, am tot avut probleme cu gestionarea corecta a banilor. Astfel, la inceput de luna, cea mai mare preocupare a mea: sa platesc mai intai salariile angajatilor sau imprumutul la banca? Orice alegere faceamm, avea consecintele ei: daca nu plateam imprumutul, riscam sa mi se puna ipoteca pe bunuri, daca nu plateam angajatii, acestia nu ar mai fi venit la munca. In orice caz, daca va aflati intr-o astfel de situatie, platiti mai intai banca, daca nu, incercati sa nici nu ajungeti!

5. Acumularea de datorii

Orice proprietar de afacere poate la fel de usor sa intre in datorii, precum poate si sa cheltuiasca bani, insa si le va achita atat de greu precum va incerca si sa obtina profit. Specialistul recomanda tuturor antreprenorilor sa ii urmeze sfatul si sa nu se imprumute niciodata, la nimeni, oricat de apropiata i-ar fi persoana respectiva.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016