Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a retine mai usor numele persoanelor cu care faci cunostinta

Tags: retinerea numelor, numele persoanelor, nume iesite din comun, sfaturi pentru memorie, imbunatatirea memoriei

Retinerea numelor persoanelor pe care tocmai ce le-ai intalnit poate fi dificila, mai ales atunci cand cunosti foarte multi oameni in perioade scurte de timp. Nu este cazul sa te impacientezi, asta se intampla frecvent si este un fenomen obisnuit.
Pentru a evita situatiile incomode, in care trebuie sa intrebi aceeasi persoana de doua ori cum se numeste, te vom ajuta sa ii retii numele de la prima intalnire.

Iata cinci sfaturi care te vor ajuta sa nu mai uiti numele celor pe care tocmai i-ai intalnit:

1. Repeta numele pe parcursul primei intalniri

Repetitia iti va ajuta creierul sa formeze conexiunile necesare pentru a ajuta la retinerea informatiilor noi. Imediat dupa ce ai facut cunostinta cu o persoana, incearca sa i te adresezi direct si sa ii spui pe nume: "Ma bucur sa te cunosc, Maria". Apoi, pe parcursul intalnirii, incearca sa ii mai rostesti numele de doua-trei ori, pentru a te asigura ca nu il vei uita pana ajungi acasa. Un alt exemplu se aplica in momentul in care primesti o carte de vizita: atunci cand multumesti pentru aceasta, adreseaza-te interlocutorului rostindu-i numele.

2. Creeaza diverse asocieri

Realizeaza diferite conexiuni vizuale intre numele unei persoane si anumite elemente care fac parte din viata ta. Cu cat acestea sunt mai ciudate sau mai speciale, cu atat vei retine mai bine un nume, chiar daca acesta este mai putin specific sau utilizat.

3. Analizeaza numele cand este tiparit pe un suport

Foloseste-ti ochii, asa cum iti folosesti si urechile: in asociere cu un chip, cu o voce, etc. De exemplu, atunci cand faci cunostinta cu cineva care poarta un ecuson sau are o carte de vizita la vedere, citeste-i numele cu atentie si asociaza-l cu chipul sau, pentru a-ti fixa informatia.

4. Cere clarificari atunci cand intalnesti o persoana cu un nume iesit din comun

Daca ti se intampla sa faci cunostinta cu o persoana al carei nume iti pune probleme atunci cand il pronunti, intreaba de doua ori, pentru a te asigura ca ai inteles corect. Apoi, rosteste-l din nou, pentru a verifica daca ai inteles bine. Asta inseamna sa fii atent la detalii si sa ii arati celuilalt ca iti pasa.

5. Daca uiti numele unei persoane, gandeste-te la orice iti aduce aminte de ea

Daca nu poti sa iti amintesti numele unei persoane oricat de mult ai incerca, gandeste-te la orice informatie care te-ar putea ajuta sa iti amintesti de prima voastra intalnire, in timpul careia ati facut cunostinta, cum ar fi locul in care v-ati intalnit, lucrurile despre care ati discutat, etc. De asemenea, daca incerci sa iti imaginezi momentul in care ati facut cunostinta, in care i-ai intins mana si i-ai spus cum te numesti, probabil iti vei aminti si raspunsul pe care l-ai primit, implicit si numele persoanei in cauza.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016