Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu ce probleme se confrunta zilnic unele site-uri

Tags: farmville, site, optimizare site, gadgeturi, functionare script, trafic site

Povestim astazi, pe scurt, despre cum putem creste traficul pe site, despre cum trebuie sa avem grija de cum scriem articolele, despre motoarele de cautare si piedici in calea indexarii.

Uneori, cand stam prea mult in fata monitorului, incepe sa ne doara capul. In acelasi mod, cand avem de indeplinit o sarcina minutioasa care implica operatiuni marunte si care ne solicita intens atentia, ne putem trezi cu o astfel de durere de cap.

Daca nu avem ceva important de facut, ne putem ridica din fata calculatorului, ne putem face un ceai si ne putem relaxa ochii pret de o ora sau doua. Nu vom scapa insa de durerea de cap atunci cand ne vom construi un site. De ce? Pentru ca va trebui sa fim atenti aproape tot timpul.

Ca si in fermele virtuale de pe Facebook (chiar ma intreb daca Farmville mai exista si daca se mai bucura de acelasi succes), un site inseamna, in definitiv, o "ferma" virtuala in care fiecare element are nevoie de atentia noastra.

In momentul in care uitam de unul dintre aceste elemente de pe site, rezultatul e asemanator celui din Farmville: recoltele se ofilesc si o sa ne coste foarte mult sa readucem la viata culturile de... anghinare.

Tot asa, un site neingrijit sau un element care nu isi mai indeplineste rolul trage in jos site-ul, afecteaza traficul si incurca itele cand motoarele de cautare isi doresc, de fapt, sa ne indexeze cat mai frumos posibil.

La ce ar trebui sa avem grija? La modul in care scriem, la fontul pe care il folosim, la numarul de plug-in-uri si gadget-uri (este esential ca numarul acestora sa fie redus si sa nu dauneze vitezei de incarcare sau functionarii unor script-uri), la modul de organizare (navigarea in site) si tot asa.

Viteza redusa de incarcare poate sa duca la pierderea unui numar insemnat de clienti pe zi. Chiar daca noi ne uitam cu mandrie la site-ul nostru care, desi plin de elemente de tot felul (sau de toate codurile), se incarca intr-o secunda, e bine sa nu uitam ca unii dintre cei care ne viziteaza site-urile se confrunta cu furnizori de internet care le ofera, cu maxima generozitate, un timp de cateva zeci de secunde pentru incarcarea unei pagini.

In mod cert, acestea sunt doar unele dintre aspectele de care e bine sa tinem cont. Asta daca ne dorim ca in toamna sa avem niste recolte virtuale pe care sa le invidieze toti vecinii (si nu ma refer la cei din Farmville, ci la competitorii reali).

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016