Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook se extinde: a intrat pe piata produselor de fitness si de monitorizare a sanatatii

Tags: retele sociale 2014, achizitii facebook, aplicatii facebook, aplicatia moves facebook, facebook moves, aplicatii gratuite smartphone

Facebook a intrat pe piata internationala a produselor de fitness, odata cu achizitia aplicatiei Moves, care le ofera utilizatorilor informatii despre numarul de pasi facuti, despre distanta parcursa in timpul alergarii si despre numarul de calorii consumate in timpul activitatii fizice.
Reprezentanti retelei sociale nu au dezvaluit suma platita pentru achizitia ProtoGeo Oy, o companie din Helsinki infiintata in urma cu doi ani, care a implementat aplicatia Moves.

Odata cu incheierea acestei tranzactii, Facebook intra pe piata produselor de fitness si a tehnologiei de monitorizare a sanatatii, precizeaza Reuters.

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca pretul platit pentru ProtoGeo Oy, care are mai putin de 10 angajati, nu se apropie deloc de valoarea altor tranzactii facute de compania care detine cea mai mare retea de socializare din lume.

Facebook a anuntat in 2014 alte doua achizitii, a caror valoare a fost impresionanta: serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp, pentru suma de 19 miliarde de dolari si Oculus VR, o companie specializata in tehnologiile de virtualizare, pentru 2,3 miliarde de dolari.

Preluarea aplicatiei Moves, care va continua sa fie operata separat de reteaua de socializare, face parte din strategia recenta a companiei de a oferi utilizatorilor sai o diversitate de aplicatii mobile de sine statatoare, precum Instagram, Facebook Messenger si WhatsApp.



Moves este o aplicatie mobila gratuita care a fost descarcata de peste patru milioane de ori de pe telefoanele iPhone si de pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, potrivit informatiilor furnizate de ProtoGeo.

Venituri retelei de socializare au depasit suma de 2,5 miliarde de dolari pentru primul trimestru al anului, in urcare cu 72%, si un profit net de 642 milioane de dolari, triplu fata de nivelul din perioada corespunzatoare din 2013, datorita cresterii puternice a afacerilor in zona publicitatii pe platforme mobile, potrivit Bloomberg.

Facebook are in prezent aproximativ 1,28 de miliarde utilizatori activi, aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel global.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016