Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne-ar trebui o luna ca sa citim toata politica de confidentialitate de pe Internet

Tags: politica de confidentialitate, site-uri, internauti, regulament confidentialitate

De cate ori n-am dat click pe "Sunt de acord cu politica de confidentialitate" a unui site fara sa citim macar despre ce este vorba? Regulile pe care le acceptam dintr-o graba justificata fac sa trecem cu vederea multe dintre datele personale pe care le lasam in urma dupa utilizarea unui site.


Cateva cercetari recente au aratat ca am avea nevoie de o luna intreaga pentru a citi toate aceste politici de confidentialitate, fapt care nu ne-ar ajuta oricum prea mult in conditiile in care stim ca aceste reguli sunt modificate fara ca utilizatorii sa fie informati.

Doi cercetatori americani au calculat timpul necesar citirii acestor politici de confidentialitate de pe cele mai frecventate 75 de site-uri de catre internauti. Textele acestor regulamente online cuprind intre 144 si 7669 de cuvinte, iar viteza medie de lectura a unui american este de 250 de cuvinte pe minut.

Daca la prima vedere vi se pare mult, sa stiti ca mi-am calculat viteza de citire online pe un text in engleza si a fost de 294 de cuvinte pe minut. Si tot asa am aflat ca americanii citesc totusi destul de incet.

S-a calculat astfel ca pentru fiecare astfel de regulament ar fi nevoie de circa 10 minute. Pentru a citi toate politicile de confidentialitate de pe cele 75 de site-uri utilizate in mod frecvent ar fi nevoie de o luna incheiata.

In mod evident, nu putem decat sa asteptam ziua in care cele mai multe astfel de politi vor fi reglementate de o legislatie bine pusa la punct.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016