Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tara in care bonurile fiscale pot aduce masini de lux cadou

Tags: bonuri fiscale, combaterea evaziunii, evaziune fiscala, ferrari nou, jaguar nou, mercedes nou

Bonurile fiscale obtinute de la casieria supermarket-urilor pot aduce cadouri neasteptate pentru locuitorii Greciei, dupa ce conducerea statului elen a decis sa organizeze o tombola, pentru a combate evaziunea.
Pentru a se asigura ca fiecare client va solicita bonul fiscal dupa ce isi va achita cumparaturile, statul elen organizeaza o tombola, pentru care a pus la bataie 10 masini Ferrari si mai multe modele de Lamborghini, Porsche, Jaguar si Mercedes.

Pentru a se inscrie la concursul care le poate aduce o masina de lux, locuitorii Greciei trebuie sa introduca in urna bonurile fiscale primite de la magazine.

Programul autoritatilor de la Atena are ca scop combaterea evaziunii, iar premiile vor fi acordate pe parcursul verii prin extrageri saptamanale.

Statul a intrat in posesia masinilor in perioada crizei financiare, inclusiv prin confiscarea acestora de la evazionisti bogati.

Economia nefiscalizata reprezinta pana la 23,6% din PIB al Greciei, potrivit unor estimari, iar reducerea evaziunii este considerata o posibila sursa de venituri pentru stat, in contextul recesiunii severe din ultimii ani.

Masinile de lux care vor fi acordate ca premii se afla in prezent intr-un depozit al Agentiei pentru Administrarea Resurselor Statului.

"Mai bine dam masinile populatiei decat sa le lasam sa rugineasca in depozite", a declarat ministrul responsabil pentru reforma administratiei publice, Kyriakos Mitsotakis.

Grecia nu este prima tara care a incearca sa reduca evaziunea prin acordarea de premii cetatenilor corecti.

Slovacia, Taiwan si Puerto Rico au deja programe similare, in timp ce Portugalia a organizat joi o astfel de tombola, premile fiind doua masini Audi.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Mari Antonescu 24-Apr-2014 09:42:31
O initiativa foarte tare! Cand si in Romania asa ceva??!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016