Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va prezentam 4 tipuri de angajati: cum il alegeti pe cel potrivit?

Tags: tipuri de angajati, angajatii perfecti, fisa de post, angajare personal, recrutare candidati

Prima etapa pe care trebuie sa o planifice un antreprenor la inceput de drum este construirea echipei manageriale, care il poate ajuta sa atinga rapid succesul.
Primul pas pentru realizarea acestei etape este stabilirea punctelor forte, dar si a celor slabe, pentru echipa de angajati pe care o ai in prezent. Gandeste-te la ce straluceste personalul tau, unde exista goluri si cum le poti completa.

Expertii in resurse umane si recrutare de candidati care au cunoscut de-a lungul timpului zecii de mii de oameni care isi doreasu sa se angajeze au ajung la concluzia ca acestia se incadreaza in patru mari categorii: ganditorii, constructorii, improvizatorii, producctivii.

Acestia au si explicat cum functioneaza candidatii la un interviu din fiecare categorie:

1. Ganditorii

Persoanele din aceasta categorie sunt cele care genereaza tot timpul idei noi, sunt creative si bune planificatoare. Rezultatele muncii lor vor fi reflectate in bilantul anual al companiei si vor fi transpuse iun produse noi, idei noi de afaceri si modalitati creative de a face lucrurile diferit si eficient in fiecaqre zi.

2. Constructivii

Acestia sunt cei care preiau ideile inovatoare ale ganditorilor si le convertesc in realitate. De obicei, antreprenorii, inventatorii si persoanele aflate la conducere se incadreaza in aceasta categorie. Ei se descurca in situatii delicate, care se schimba rapid, au capacitatea de alua decizii importante chiar si in lipsa informatiilor complete si pot reduce haosul in randul celor din jur. De cele mai multe ori pe constructivi ii gasiti in organizatii importante si puternice.

3. Improvizatorii

Acestia sunt oamenii care preiau un proiect existent, proces sau echipa, il organizeaza si il duc pe o cale mai buna. Intr-o companie cu potential rapid de crestere si dezvoltare ei lucreaza atat de mult incat li se spune adesea ca "sunt pe baterii". Angajatii care au capacitatea de a improviza sunt cei care implementeaza schimbarea si conduc compania spre prosperitate.

4. Productivii

Productivii sunt cei care desfasoara un proces care se repeta si se asigura de calitatea raporturilor de munca. Ei sunt cei care incearca sa atinga clientii in fiecare zi prin metode diferite, chiar si prin crearea unui nou design al produselor, daca asta este ceea ce ii multumeste pe cumparatori.

Va aflati in cautarea angajatului perfect? Incercati sa faceti o descriere cat mai detaliata a fisei de post si sa descoperiti singur ce tip de angajat s-ar potrivit cel mai bine pentru pozitia pe care o aveti libera.

De exemplu, va recomandam sa angajati un constructiv daca doriti sa lansati o noua linie de produse si un improvizator-productiv daca incercati sa va modernizati sistemul de contabilitate a afacerii pe care o detineti.

Va dorim succes in identificarea persoanei perfecte pentru un job in compania dumneavoastra!


 
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016