Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli pe care sa NU le faci la interviu

Tags: greseli, interviu de angajare, job, intervievator, intrebari

Poate fi destul de dificil sa obtii un job in ziua de astazi. Trebuie sa te duci pregatit la interviul de angajare si nu iti poti permite sa faci greseli marunte. Avand in vedere cat de dificil este chiar si sa fii chemat sa sustii un interviu, este indicat sa eviti pe cat posibil greselile previzibile. Iti prezentam mai jos cinci greseli des intalnite pe care sa NU le faci daca vrei sa obtii jobul dorit.
1. Sa nu cauti din timp adresa companiei si sa intarzii la interviu
 
Nu poti oferi scuze in astfel de situatii. Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de interviu este sa localizezi pe harta sediul companiei si sa afli exact cum se ajunge acolo. Este indicat chiar sa efectuezi un drum de proba, pentru a vedea cat timp iti ia sa ajungi la destinatie si pentru a te asigura ca stii unde trebuie sa ajungi.
 
Iar in ziua interviului, asigura-te ca ai timp suficient pentru a ajunge la sediul companiei. Este indicat sa ajungi mai devreme si iti rezervi un interval de 10-15 minute in care sa te linistesti si sa te pregatesti mental in vederea sustinerii interviului.
 
2. Sa nu iti amintesti numele intervievatorului
 
Spre deosebire de intervievator, care are intotdeauna CV-ul tau in fata si iti poate vedea numele cu usurinta, tu trebuie sa depui un efort suplimentar pentru a retine numele acestuia. Pregateste-te dinainte de interviu, asigurandu-te ca ai retinut numele celui cu care vei sustine interviul. Repeta numele acestuia de mai multe ori iar atunci cand te prezinti la interviu, repeta din nou numele acestuia atunci cand faceti cunostinta.
 
3. Sa nu oferi referinte profesionale
 
Nu trebuie ca intervievatorul sa depuna eforturi supraomenesti pentru a obtine referintele tale profesionale. Trebuie sa te duci la interviu pregatit, aducand o lista cu cel putin trei persoane de referinta care sa poata fi contactate de catre angajator. Include numele complet al acestor persoane, functia detinuta, numarul de telefon si adresa de email.
 
4. Sa ramai blocat cand iti este adresata o intrebare dificila
 
Asta nu inseamna ca nu ai voie sa iti aduni gandurile inainte de a oferi un raspuns la o intrebare dificila. Insa este complet inacceptabil sa ramai blocat si sa nu poti raspunde deloc. Trebuie sa oferi un raspuns, chiar daca acesta nu te satisface pe moment. Intrebarile de genul „Care este cel mai mare defect al tau?” sau „Unde te vezi peste 5 ani?” sunt dificile, insa trebuie neaparat sa oferi intervievatorului un raspuns concret. Daca iti temele inainte de interviu, vei stii ce sa raspunzi si nu vei fi luat prin suprindere de nicio intrebare.
 
5. Sa nu adresezi intrebari
 
Aproape in toate cazurile, ultima intrebare a intervievatorului este „Aveti vreo intrebare de adresat?” Daca raspunsul tau este „Nu”, iti vei ruina sansele de a obtine jobul respectiv. Daca nu ai niciun fel de intrebare, ii vei transmite intervievatorului ca ai venit nepregatit, ca nu esti interesat de job sau ca pur si simplu nu iti pasa. Este important, asadar, sa adresezi cateva intrebari inteligente prin care sa ii demonstrezi intervievatorului ca ai fost atent la cele discutate, ca esti interesat de jobul respectiv si ca te-ai pregatit in vederea sustinerii interviului.

Sursa: Mashable
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016